DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Robežšķērsošana

VRS vadība tikās ar robežsargiem, kuri pārstāvēs Latviju Tokijas olimpiskajās spēles

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Valsts robežsardze

Piektdien, 2. jūlijā, Valsts robežsardzes priekšnieks ģenerālis Guntis Pujāts un Valsts robežsardzes priekšnieka vietnieks (Galvenās pārvaldes priekšnieks) pulkvedis Juris Martukāns tikās ar Iekšlietu ministrijas sporta instruktoru Ainaru Cīruli un diviem Valsts robežsardzes profesionālajiem sportistiem – Mārtiņu Pļaviņu un Edgaru Toču, kuri piedalīsies Tokijas vasaras olimpiskās spēlēs un pārstāvēs Latviju pludmales volejbolā.

Tikšanās laikā robežsargi pastāstīja, kā viņiem ir veicies šajā sezonā, kā arī izteica pateicību Valsts robežsardzes vadībai par sniegto atbalstu sagatavošanās procesā pirms došanās uz olimpiādi, savukārt Valsts robežsardzes vadība izteica lepnumu un atzinību par robežsargu sasniegumiem sportā un novēlēja panākumus olimpiādē.

Valsts robežsardzes koledžas Profesionālās un taktiskās apmācības centra speciālists Mārtiņš Pļaviņš un Valsts robežsardzes dienestā esošais Edgars Točs treneru Raimonda Vildes un Ainara Cīruļa vadītās volejbola komandas “RTU/Robežsardze” sastāvā ir piedalījušies un izcīnījuši godalgotas vietas tādās sacensībās kā Latvijas čempionāts, Baltijas līga, kā arī Latvijas kausa izcīņa.

Mārtiņam Pļaviņam šī būs jau trešā reize, kad viņš pārstāvēs Latviju olimpiādē. Robežsargs jau piedalījās 2008. gada olimpiskajās spēlēs Pekinā, kur kopā ar Aleksandru Samoilovu izcīnīja 9. vietu, kā arī 2012. gada olimpiskajās spēlēs Londonā, kur kopā ar Jāni Šmediņu izcīnīja bronzas medaļu. Jāatzīmē, ka Mārtiņš Pļaviņš bija arī Latvijas delegācijas karognesējs Londonas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā.

Tāpat abi robežsargi ir piedalījušies pasaules un Eiropas čempionātos.

Arī džudo disciplīnā (svara kategorija līdz 100 kg) Latvijas godu Tokijas vasaras olimpiskās spēlēs pārstāvēs robežsargs – Jevgeņijs Borodavko. Šobrīd sportists atrodas ārzemēs un gatavojas olimpiskajām spēlēm.

Jevgeņijs Borodavko ir pārstāvējis Latviju 2008. gada Pekinas  un 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, iegūstot 17. vietu, savukārt 2012. gadā Londonas olimpiskajās spēlēs sasniedzis savu līdz šim augstāko rezultātu olimpiādē – iegūstot 9. vietu. Tāpat sportists ir piedalījies pasaules un Eiropas čempionātos.

Tokijas vasaras olimpiskās spēles norisināsies no 23. jūlija līdz 8. augustam. Turēsim īkšķus par savējiem!

Novēlam mūsu olimpiešiem veiksmi un uzvaru!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI