DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Turpmāk vienā sabiedriskajā transportlīdzeklī varēs uzņemt 80% pasažieru no tā ietilpības

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra datiem 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits Latvijā ir ne vairāk kā 100 jauni saslimšanas gadījumi uz 100 000 cilvēkiem, tāpēc turpmāk līdz tālākajām norādēm pieļaujamais pasažieru skaits, ko var uzņemt vienā sabiedriskajā transportlīdzeklī, ir 80% no tā ietilpības. 

Ja sabiedriskajā transportlīdzeklī tā specifikas dēļ nav iespējams kontrolēt pasažieru iekāpšanu un izkāpšanu, pārvadātājam jāaicina pasažieri izvēlēties vietas tā, lai transportlīdzekļa salons būtu vienmērīgi piepildīts un iespēju robežās tiktu ievērotas distancēšanās prasības.

Pārvadātāji turpina regulāri dezinficēt transportlīdzekļus, īpašu uzmanību pievēršot virsmām, kurām pasažieri biežāk pieskaras. Tāpat pārvadātāji regulāri vēdina transportlīdzekļus gan reisa galapunktā, atverot logus un durvis, gan arī reisa izpildes laikā, izmantojot automātiskās ventilācijas sistēmas vai piemērotu laika apstākļu gadījumā atverot lūkas, logus un veicot visu durvju atvēršanu pasažieru iekāpšanas pusē pieturvietās.

Prasība par sejas maskas lietošanu, braucot sabiedriskajā transportā, joprojām ir spēkā. Tāpat pasažieri tiek aicināti izvērtēt sava brauciena nepieciešamību un īsāku attālumu mērot ar kājām vai velosipēdu; ja citu pārvietošanās alternatīvu nav, rekomendēts braukt laikā, kad sabiedriskajā transportā ir mazāk pasažieru.

Saskaņā ar valdības lēmumu pasažieru skaitu, ko var uzņemt vienā sabiedriskajā transportlīdzeklī, uzlabojoties epidemioloģiskajai situācijai, varēs palielināt: ja 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits Latvijā būs ne vairāk kā 20 jauni saslimšanas gadījumi uz 100 000 cilvēkiem, sabiedriskajā transportlīdzeklī pasažieru skaits varēs būt 100% apmērā. Tomēr gadījumā, ja rādītāji atkal pasliktināsies (virs 100 jauniem saslimšanas gadījumiem), būs spēkā iepriekšējie ierobežojumi: pieļaujamais pasažieru skaits, ko uzņemt vienā sabiedriskajā transportlīdzeklī, nevarēs pārsniegt 65% no tā ietilpības; atsevišķos gadījumos – 70%.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI