DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas plānošanas reģionā veicinās uzņēmējdarbības attīstību

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 17. jūnijā starp Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un Rīgas plānošanas reģionu parakstīts pirmais EEZ grantu programmas “Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība” (Programma) projekta līgums par iepriekš noteiktā projekta Uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi Rīgas plānošanas reģionā” (Projekts) īstenošanu.

Ar mērķi veicināt Rīgas plānošanas reģiona līdzsvarotu attīstību, Projektā plānots īstenot uzņēmējdarbības atbalsta pasākumus, tādējādi paaugstinot reģiona konkurētspēju, nodarbinātību un integrējošu izaugsmi.

Rīgas plānošanas reģionā uzņēmējdarbības centra un pašvaldību speciālisti varēs papildināt savas zināšanas uzņēmējdarbības veicināšanas, projektu vadības un pašvaldību sadarbības jomās. Tiks izstrādāta speciāla apmācību programma pašvaldību speciālistiem par uzņēmējdarbības un ekonomiskās attīstības plānošanu, kā arī uzlabota platforma uzņēmējdarbības aktualitāšu atspoguļošanai reģionā.

Lai veicinātu reģionālo uzņēmumu atpazīstamību un sadarbību, projektā plānotas vairākas aktivitātes sadarbībā ar pārējiem plānošanas reģioniem, paredzēti arī atbalsta pasākumi jauniešiem uzņēmējdarbības uzsākšanai un mentoringam, biznesa ideju konkursi fiziskām personām un iespēja saņemt profesionālu mentoru atbalstu no idejas radīšanas līdz tās realizācijai dzīvē.

Projekts tiek īstenots partnerībā ar Norvēģijas Karalistes Vestlannes reģionālā līmeņa pašvaldību un projektu paredzēts īstenot līdz 2024. gada pavasarim. Projekta īstenošanai ir piešķirts Programmas līdzfinansējums  711 016 eiro apmērā.

Programmas ietvaros arī pārējos plānošanas reģionos tiks īstenoti konkrētajam reģionam specifiski uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi. Līgumu slēgšanas process par visu piecu plānošanas reģionu iepriekš noteikto projektu īstenošanu tiks pabeigts 2021.gada vasaras mēnešos.

Plašāka informācija par EEZ FI 2014.‑2021. gada perioda reģionālās attīstības un kultūras programmu “Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība” pieejama tīmekļvietnē –  www.eeagrants.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI