DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

LPS priekšsēdis: Finansējuma sadale pašvaldībām ir jāorganizē caurspīdīgi un godīgi

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Finansējuma sadalei pašvaldībās ir jānotiek caurspīdīgi, neatkarīgi no tā, kādai jomai līdzekļi ir paredzēti un neatkarīgi no tā, kāds ir finansējuma avots. Tā ir joma, kur ikvienam ir iespēja sekot līdzi, ceturtdien, 17.jūnijā, tikšanās laikā ar labklājības ministru Gati Eglīti vienisprātis bija Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdis Gints Kaminskis.

Labklājības ministrs uzaicināja Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) pārstāvjus uz tikšanos, lai kliedētu LPS paustās bažas par iespējamu politisko interešu dominēšanu jautājumos, kas saistīti ar finanšu plūsmu pašvaldībām. Tāpat tikšanās laikā pārrunāti turpmākie kopīgie sadarbības virzieni un aktuāli risināmie jautājumi labklājības jomā.

LPS priekšsēdis Gints Kaminskis: "No labklājības ministra saņēmu apliecinājumu, ka līdzekļu sadale pašvaldībām notiks godīgi un caurspīdīgi, neņemot par pamatu konkrētas politiskās intereses, un šim jautājumam tiks pievērsta pastiprināta uzmanība. Ikvienam sabiedrības loceklim un arī medijiem ir jāseko līdzi tam, kādi finanšu instrumentu apguves konkursi tiek izsludināti un kas tajos piedalās, un gadījumos, ja ir aizdomas par negodprātīgu rīcību, ir jāceļ trauksme."

Iepazīšanās vizītes laikā LPS priekšsēdis ar labklājības ministru pārrunāja aktuālos jautājumus labklājības jomā, tostarp finansējuma nepieciešamību, lai sociālās aprūpes centru iemītniekiem nodrošinātu ģimenes ārsta pakalpojumu pieejamību, kā arī uzlabotu šo centru infrastruktūru. Tāpat kopīgi tiks meklēti risinājumi vienotam sociālo pakalpojumu grozam visās pašvaldībās pēc Administratīvi teritoriālās reformas īstenošanas. Viens no izaicinājumiem šajā jomā būs atšķirīgo pakalpojumu salāgošana un vienošanās par konkrētu pakalpojumu un palīdzības līmeni, kas pašvaldībām līdz to apvienošanai ir bijis atšķirīgs.

"Ļoti svarīgi, lai tas virziens, kādā mēs strādājam ar Labklājības ministriju, nemainās, un šādu pozīciju kopīgi uzturam arī turpmāk. Ja mēs esam vienoti šajos jautājumos, tad mēs esam spēcīgāki," tikšanās laikā pauda G. Kaminskis.

Pārrunājot Labklājības ministrijas līdz šim paveikto, LPS vadība atzinīgi novērtēja sagatavotās vadlīnijas vienlīdzīgu sociālo pakalpojumu nodrošināšanai pašvaldībās, kā arī nepieciešamību sakārtot integrēto veselības aprūpes jomu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI