DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Forumā diskutēs par pieaugušo izglītības nodrošināšanu un pārkvalifikāciju

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 4.jūnijā, pulksten 12.30 notiks trešā - noslēdzošā - foruma “Izglītības sistēma un darba tirgus: vai Latvijas izglītības sistēma sasniedz savu mērķi?” diskusija. Digitālā foruma uzdevums ir veicināt diskusiju par šo jautājumu, definējot konkrētus priekšlikumus dažādos izglītības sistēmas līmeņos, kas palīdzētu pilnveidot izglītības sistēmu ar mērķi nodrošināt valsts tautsaimniecības attīstībai nepieciešamo speciālistu sagatavošanu.

Forums notiks attālināti, un diskusijas uzmanības lokā piektdien būs jautājumi par pieaugušo izglītības nodrošināšanu un pārkvalifikāciju.

Diskusiju atklās Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Arvils Ašeradens un Rīgas Tehniskās universitātes rektors Leonīds Ribickis.

Piektdien forumā plānots spriest par pieaugušo izglītības sistēmas attīstību Latvijā, kā arī tautsaimniecībai nepieciešamā darbaspēka pieejamības nodrošināšanu. Tāpat paredzēts uzklausīt Valsts izglītības attīstības aģentūras, Nodarbinātības valsts aģentūras, Latvijas elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācijas pieredzi, kā arī skatīt šo jautājumu no eksportējošo nozaru puses.

Foruma dalībnieki tiks iepazīstināti arī ar domnīcas “Certus” pētījuma “No betona uz cilvēku? ES fondi, atveseļošanas un noturības mehānisms un Latvijas cilvēkkapitāla akumulēšana” rezultātiem, kā arī varēs uzzināt vairāk par mūžizglītību Korejas Republikā.

Noslēgumā plānota ekspertu diskusija par to, kā izveidot vienotu un koordinētu pieaugušo izglītības sistēmu, kas veicinātu Latvijas tautsaimniecības attīstību.

Foruma pirmā diskusija, kas notika 21.maijā, bija veltīta pamatizglītībai un vidējai izglītībai, savukārt otrajā diskusijā 28.maijā tās dalībnieki sprieda par augstāko, kā arī profesionālo izglītību.

Forums notiks attālinātā formātā, un tā norisei ikviens interesents varēs sekot līdzi Saeimas mājaslapā www.saeima.lv, Izglītības un zinātnes ministrijas un Rīgas Tehniskās universitātes Facebook kontos, kā arī sabiedrisko mediju portālā lsm.lv.

Forumu rīko Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju un Rīgas Tehnisko universitāti.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI