DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Valsts sekretārs aicina jauno Taizemes vēstnieci veicināt ekonomisko sadarbību

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 2. jūnijā notika Ārlietu ministrijas valsts sekretāra Andra Pelša attālinātā saruna ar jauno Taizemes Karalistes nerezidējošo vēstnieci Latvijā Kančanu Pataračoki (Kanchana Patarachoke).

Valsts sekretārs apsveica vēstnieci ar drīzu stāšanos amatā un atzīmēja, ka šogad aprit 100 gadi, kopš Taizeme kā viena no pirmajām Āzijas valstīm atzina Latviju de iure. Sarunu partneri pozitīvi novērtēja līdzšinējās divpusējās politiskās konsultācijas un izteica vēlmi turpināt politisko dialogu nākotnē. Atzinīgi tika vērtēta sadarbība dažādos starptautiskos un reģionālos formātos, tostarp pagājušā gada nogalē panāktā ES–ASEAN attiecību nostiprināšana stratēģiskās partnerības līmenī.

Amatpersonas bija vienisprātis par nepieciešamību attīstīt abu valstu ekonomiskās saites. A. Pelšs pievērsa vēstnieces uzmanību Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju, kā arī transporta un loģistikas sektoram. Valsts sekretārs arī norādīja, ka Latvijai ir pieredze mežu un piejūras teritoriju apsaimniekošanā, tajā skaitā izmantojot Latvijā ražotus bezpilota lidaparātus (dronus).

Taizemes vēstniece Latvijā rezidē Stokholmā, Zviedrijā. Attālinātā akreditācija pie Valsts prezidenta Egila Levita plānota 8. jūnijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI