DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. novembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

ES dalībvalstu īpašo uzdevumu vēstnieki aicina Gruziju turpināt demokrātiskās reformas

No 2023. gada 6. līdz 8. novembrim Ārlietu ministrijas Pirmā divpusējo attiecību departamenta direktors Uldis Mikuts apmeklēja Gruziju Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu īpašo uzdevumu vēstnieku Austrumu partnerības jautājumos delegācijas sastāvā.

ES dalībvalstu pārstāvji tikās ar Gruzijas augstākajām amatpersonām – prezidenti Salomi Zurabišvili (Salome Zourabichvili), parlamenta priekšsēdētāju Šalvu Papuašvili (Shalva Papuashvili), ministru prezidentu Irakliju Garibašvili (Irakli Garibashvili) un ārlietu ministru Ilju Darčiašvili (Ilia Darchiashvili), kā arī ar pilsoniskās sabiedrības un Gruzijā rezidējošā diplomātiskā korpusa pārstāvjiem.

Vizīte norisinājās īsi pirms Eiropas Komisijas progresa ziņojumu publicēšanas 8. novembrī. ES dalībvalstu pārstāvji sarunās ar Gruzijas augstākajām amatpersonām atzinīgi novērtēja Gruzijas paveikto integrācijas procesā Eiropas Savienībā, vienlaikus aicinot turpināt demokrātiskās reformas.

Delegācijas dalībnieki uzklausīja Gruzijas augstāko amatpersonu viedokli par valstī prioritāri veicamajiem uzdevumiem. Gruzijas amatpersonas viesiem pastāstīja par valstī veiktajām reformām un Eiropas Komisijas rekomendāciju īstenošanu, īpaši attiecībā uz tuvināšanos ES Kopējās ārējās un drošības politikas nostājām.

Sarunās liela uzmanība tika pievērsta Krievijas Federācijas okupētajiem Abhāzijas un Dienvidosetijas reģioniem. Dienvidosetijā situācija saasinājās 6. novembrī pēc incidenta  pie Kirbali ciema, kurā Krievijas robežsargi nogalināja Gruzijas pilsoni. ES dalībvalstu pārstāvji izteica līdzjūtību Gruzijas augstākajām amatpersonām un apliecināja stingru atbalstu Gruzijas neatkarībai, suverenitātei un tās teritoriālajai vienotībai starptautiski atzītajās robežās.

Vizītes laikā delegācija viesojās arī ES Novērošanas misijas Gruzijā Gori reģionālajā birojā un apmeklēja administratīvo robežlīniju ar Dienvidosetiju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI