DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. maijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Valsts sekretārs ar jauno Kambodžas vēstnieku pārrunā sadarbības iespējas

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 24. maijā notika Ārlietu ministrijas valsts sekretāra Andra Pelša attālinātā saruna ar jauno Kambodžas Karalistes nerezidējošo vēstnieku Latvijā Seilu Ītu (Mr Eat Seyla).

Valsts sekretārs apsveica vēstnieku ar drīzu stāšanos amatā un norādīja, ka Latvija ir atvērta politiskā dialoga, it īpaši reģionālos un starptautiskos formātos, attīstīšanai. Sarunu partneri pārrunāja gaidāmo Āzijas un Eiropas sanāksmes (ASEM) samitu, kurš šī gada rudenī plānots Kambodžas galvaspilsētā Pnompeņā. Atzinīgi tika vērtēta pagājušā gada nogalē panāktā ES–ASEAN attiecību nostiprināšana stratēģiskās partnerības līmenī.

Amatpersonas bija vienisprātis par nepieciešamību attīstīt abu valstu politiskās un ekonomiskās saites. Valsts sekretārs minēja sadarbības iespējas tādās jomās kā informācijas un komunikācijas tehnoloģijas, kā arī transporta sektors. Vēstnieks informēja par ekonomisko situāciju un pasākumiem Covid-19 pandēmijas ierobežošanā Kambodžā.

Kambodžas vēstnieks Latvijā rezidē Maskavā, Krievijā. Attālinātā akreditācija pie Valsts prezidenta Egila Levita plānota 25. maijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI