DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

“Dzīvās rindas” izmēģinājumā vakcinācijas centros vakcinēti 1034 iedzīvotāji

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

10. aprīlī divos liela mēroga vakcinācijas centros “dzīvās rindas” izmēģinājuma laikā vakcinēti 1034 iedzīvotāji no šobrīd atvērtajām prioritārajām grupām: seniori vecumā virs 60 gadiem, iedzīvotāji ar hroniskām slimībām, personas, kuras dzīvo vienā mājsaimniecībā ar smagi slimiem bērniem vai bērniem ar imūnsupresiju, un smagi slimu personu aprūpētāji. Ķīpsalas hallē vakcinēti 693 iedzīvotāji, bet “ATTA Centre” 341 iedzīvotājs.

“Šīs dienas “dzīvo rindu” izmēģinājums bija ļoti vērtīgs, jo reālajā dzīvē pārbaudījām, ka liela mēroga vakcinācijas centru kapacitāte ir vismaz pieckārt augstāka nekā šodien vakcinēto iedzīvotāju skaits. Līdz šim esam pakāpeniski un piesardzīgi plānojuši prioritāro grupu atvēršanu, cerot uz lielāku esošo atvērto prioritāro grupu iedzīvotāju gatavību vakcinēties, tostarp arī ar AstraZeneca vakcīnu “Vaxzervia”. Šodienas rezultātus ņemsim vērā, plānojot nākošos vakcinācijas procesa posmus,”  stāsta veselības ministrs Daniels Pavļuts.

Pirmdien, 12. aprīlī, vakcinācijai tiek atvērta jauna prioritārā grupa: Pirmsskolas, speciālās izglītības iestāžu un 1.–6. klašu pedagogi un darbinieki, kuri, veicot darba pienākumus, nonāk ciešā saskarē ar bērniem, kā arī citi pedagogi, kuri atsāk darbu klātienē. Visā Latvijā ģimenes ārstu praksēs un ārstniecības iestādēs turpinās ierastais vakcinācijas pret Covid-19 process, bet liela mēroga vakcinācijas centru darbību atkal plānots atsākt maija sākumā, kad Latvijā gaidāms lielāks vakcīnu apjoma pievedums.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI