DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeima pieņem grozījumus Augstskolu likumā par studiju programmu īstenošanas valodu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeima ceturtdien, 8.aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Augstskolu likumā, kas precizē jautājumus par studiju programmu īstenošanas valodu. Grozījumi paredz piešķirt tiesības īstenot studiju programmas svešvalodā, kas ir oficiālā valoda kādā no Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, tām augstskolām, kas sasniegušas noteiktus kvalitātes kritērijus. 

Grozījumi paredz, ka ES oficiālajās valodās studiju programmas varēs īstenot, ja studiju virziena akreditācijas procesā visas tās programmas, kuras ietilpst vienā izglītības tematiskajā jomā ar ES oficiālajā valodā īstenojamo studiju programmu, būs saņēmušas novērtējumu “labi” vai “izcili”. 

Kvalitātes kritērijus, kuriem izpildoties augstskolām tiktu piešķirtas tiesības īstenot studiju programmas svešvalodā, attiecinās kā uz privātpersonu, tā arī uz valsts dibinātajām augstākās izglītības iestādēm, jo Latvijā akreditētās augstākās izglītības iestādes Latvijas valsts atzītu augstākās izglītības diplomu izsniedz neatkarīgi no dibinātāja, norādīts likumprojekta anotācijā. 

Tāpat kā līdz šim kādā citā no ES dalībvalstu oficiālajām valodām varēs īstenot studiju programmas, ja tas būs noteikts starpvalstu līgumos vai ES programmās paredzētās sadarbības ietvaros, kā arī kopīgās studiju programmas. 

Svešvalodās tāpat kā līdz šim drīkstēs īstenot arī tās studiju programmas, kurās tas ir nepieciešams studiju programmas mērķu sasniegšanai, attiecīgi valodu un kultūras studijas, kā arī valodu programmas. 

Grozījumi Augstskolu likumā stāsies spēkā 1.maijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI