DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

9. aprīlī tiešsaistē notiks biznesa forums “Rūpniecība un inovācijas Kurzemes attīstībai”

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) un Liepājas pilsēta aicina uzņēmējus un visus interesentus uz LTRK Iespēju festivālu “Uzņēmēju dienas Kurzemē 2021”, kura ietvaros 9. aprīlī norisināsies biznesa forums “Rūpniecība un inovācijas Kurzemes attīstībai”, kas notiks tiešsaistē portālā TVNET un tīklošanās platformā, reģistrējoties www.uznemejudienas.lv.

Vai rūpniecība un inovācijas būs ekonomikas balsts Kurzemes attīstībai un izrāviens ne tikai reģionālai, bet arī valsts tautsaimniecības kopējai izaugsmei? Kāda ir vīzija, biznesa virzieni, iespējamie attīstības scenāriji?   -   virsjautājumi šī gada biznesa forumam, kurš sekos uzreiz pēc svinīgās Iespēju festivālā “Uzņēmēju dienas Kurzemē 2021” atklāšanas, kas paredzēta plkst. 10:00, un kura norisei un pārējām festivāla aktivitātēm ikviens varēs sekot tiešraidē portālā TVNET un vietnē www.uznemejudienas.lv.  

Foruma pirmajā sesijā -  Rūpniecība kā ekonomikas balsts Kurzemes reģionā ar prezentāciju uzstāsies Uldis Hmieļevskis, Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvaldnieka vietnieks attīstības jautājumos, pēc kuras sekos paneļdiskusija ar LTRK prezidentu Aigaru Rostovski, Liepājas domes priekšsēdētāju Jāni Vilnīti, Ekonomikas ministru Jāni Vitenbergu un Andi Araku, Mežizstrādes uzņēmuma "Krauzers" līdzīpašnieku. Pirmās sesijas diskusiju moderēs LTRK valdes loceklis Jānis Lielpēteris.

Otrā sesija, partnerībā ar A/S Swedbank, tiks veltīta ilgtspējas tēmai, kurā Dace Helmane, Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūta vadītāja un atbildīga biznesa aktīviste; Tomass Kotovičs, AS “Latvijas Valsts meži” Korporatīvās komunikācijas vadītājs; Andris Grafs, Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta viceprezidents, vadītājs Latvijā un Jānis Jansons, SIA “Liepājas enerģija” valdes priekšsēdētājs diskutēs, ko nozīmē un kāds ir pienesums ilgtspējīgai uzņēmējdarbībai!?  Ilgtspēja nenozīmē uzņēmuma spēju ilgi pastāvēt. Ilgtspēja ir uzņēmuma savlaicīgs darbs ar virkni specifisku jautājumu, kas, atstāti bez ievērības, ilgtermiņā var sarežģīt uzņēmuma darbību un ietekmēt uzņēmuma finanšu situāciju. Diskusijas mērķis ir identificēt šos jautājumus, izprast to nozīmīgumu un ieguvumu uzņēmumam.Paneļdiskusiju moderēs Adriāna Kauliņa, AS “Swedbank” Ilgtspējas attīstības vadītāja.

Foruma trešajā sesijā eksperti paneļdiskusijā runās par Jaunās paaudzes uzņēmējdarbību un inovācijām. Kādi ir inovatīvi risinājumi un nākotnes tehnoloģijas darbībā? Uz šiem un citiem jautājumiem atbildes sniegs Renārs Neimanis, BITE Grupas e-komercijas platformas arhitekts; Raivis Ekšteins, SIA Inpass līdzdibinātājs un citi jauno, inovatīvo un augošo uzņēmumu pārstāvji. Diskusiju moderēs: Salvis Roga, Kurzemes Biznesa inkubatora valdes priekšsēdētājs. Šīs sesijas ietvaros jaunos censoņus uzrunās arī bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe Freiberga.

Biznesa foruma diena noslēgsies ar iedvesmas lekciju par nepieciešamajām prasmēm veiksmīgākai ikdienai savā un uzņēmuma dzīvē, kuru vadīs Zuarguss Zarmass, uzņēmuma “11humans” vadītājs, emocionālā intelekta un konferenču lektors.

Aicinām iepazīties ar pilnu dienas programmu un dalībai reģistrēties laikus, izmantojot tiešsaistes rīku: https://www.mitto.me/uznemeju-dienas/registracija vai arī skatīties tiešsaistē tvnet.lv.

Reģistrācija pasākuma apmeklējumam ir bez maksas. Platformā varēsiet ne tikai sekot līdzi foruma norisei un aktīvi tajā piedalīties ar jautājumiem, bet arī vērot dalībnieku vebinārus, ar kuru programmu varat iepazīties šeit: https://www.uznemejudienas.lv/programma-kurzeme, kā arī iepazīties ar virtuālās izstādes dalībnieku piedāvājumu.

Plašāka informācija par Iespēju festivālu “Uzņēmēju dienas Kurzemē 2021”, tā programmu un dalībniekiem: www.uznemejudienas.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI