DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. martā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Pēc šķīdoņa uzlabo grants autoceļu stāvokli; greiderēšana veikta vairāk nekā 5600 km garumā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus uz grants autoceļiem, VAS Latvijas autoceļu uzturētājs veic greiderēšanu, novērš iesēdumus, bedres un citas autoceļa seguma deformācijas, kuras izveidojušās pēc šķīdoņa. Uzturēšanas darbi tiek veikti uz tiem grants autoceļiem, kuru ceļa segums ir atbilstošs darbu izpildei, proti, tie ir apžuvuši un atguvuši nestspēju. Šogad grants autoceļiem iesēdumu un bedru remonts veikts vairāk nekā 5400 kubikmetru apjomā, kā arī greiderēšana vairāk nekā 5600 km garumā.

Šķīdoņa laikā ceļu lietotājiem jārēķinās, ka uz grants autoceļiem arī pēc nesen veiktiem ikdienas uzturēšanas darbiem braukšanas apstākļi var būt apgrūtināti. Uz grants autoceļiem darbus var veikt, kad autoceļi ir apžuvuši, lai remontdarbos izmantojamā tehnika tos nebojātu. Reģionos, kur uz grants autoceļiem ir šķīdonis, autovadītājiem jārēķinās, ka braukšanas apstākļi ir apgrūtināti un autoceļu seguma ikdienas uzturēšanas darbi tiks uzsākti tiklīdz tas būs iespējams.

Vairumā valsts autoceļu ar grants segumu ir ieviesti transporta masas ierobežojumi. Šajos ceļu posmos ir liegts pārvietoties transportam, kas smagāks par 10 tonnām.

Atgādinām, ka autoceļu uzturēšanas darbiem tiešsaistes režīmā var sekot līdzi VSIA “Latvijas Valsts ceļi” mājaslapas kartē (www.lvceli.lv), kā arī lietotnē “Waze”, kurā iespējams arī informēt par valsts autoceļu stāvokli. Tāpat par bīstamām situācijām uz valsts autoceļiem aicinām informēt VSIA “Latvijas Valsts ceļi” Satiksmes informācijas centru, zvanot uz diennakts informatīvo tālruni 8000 5555.

Publicitātes attēls

Par LAU:

LAU veic gandrīz 200 dažādus ikdienas uzturēšanas darbus uz valsts autoceļiem. Uzturamo valsts autoceļu kopgarums ir vairāk nekā 20 000 km, no tiem 9 129 km autoceļu ir ar melno segumu un 10 989 km ir grants autoceļu, kā arī ikdienas uzturēšanas darbi tiek veikti uz vairāk nekā 900 tiltiem.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI