DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. martā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Valmiera uzņemta Baltijas jūras reģiona pilsētu savienībā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Līdz ar 2021.gada iestāšanos, Valmiera ir uzņemta Baltijas Jūras reģiona pilsētu savienības (UBC) prestižajā tīklojumā, kas apvieno vairāk nekā 70 pilsētas no 10 valstīm, tostarp Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Dānijas, Vācijas, Polijas, Krievijas, Norvēģijas un Zviedrijas.

UBC ir dibināta 1991.gadā Gdaņskā, tolaik ar mērķi veicināt Rietumeiropas (Vācijas un Skandināvijas) un Austrumeiropas pilsētu sadarbību. Praksē un ikdienā savienības darbs izpaužas kā forums starp dalībpilsētām, kuras septiņās komisijās un atsevišķās papildu darba grupās dalās savstarpējos izaicinājumos, meklē vienotus risinājumus, izceļ dalībpilsētu veiksmes stāstus, aktīvi piesaista līdzekļus kopīgi identificētajām problēmām, kā arī veic komentējošo un viedokļu paudēja funkciju par pilsētas attīstības jautājumiem gan nacionālā, gan starptautiskā līmenī.

UBC darbība notiek septiņās komisijās: Kultūras pilsētas; Iekļaujošas un veselīgas pilsētas; Plānojošas pilsētas; Drošas pilsētas; Viedas un plaukstošas pilsētas; Ilgtspējīgas pilsētas, kā arī Jauneklīgas pilsētas.

Dalība komisijās ir brīvprātīga un, mainoties pilsētas interesēm un prioritātēm, to ar laiku ir iespējams mainīt (pēc nepieciešamības – iestāties līdz šim nepārstāvētā komisijā vai izstāties no komisijas, kurā pilsēta piedalījusies). Tomēr, izvērtējot komisiju darba piedāvātās iespējas un potenciālu, Valmiera pašlaik lēmusi iesaistīties visās septiņās komisijās.

Lai arī oficiāli Valmiera par prestižā tīklojuma dalībpilsētu kļūs pēc UBC valdes sēdes lēmuma 2021.gada pavasarī, jau janvārī un februārī pašvaldības speciālisti digitāli piedalījušies starptautiskās konferencēs un saziņā par tādiem jautājumiem kā dzimumu vienlīdzības jautājumi vietējā kopienā, ilgtspējīgu pilsētu pamata izaicinājumi, iespējas UBC ietvaros rast kopprojektu partnerus un citiem tematiem. Valmiera arī izteikusi gatavību piedalīties 2021.gada rudenī notiekošajā UBC Lielajā konferencē, kas notiek ik pāra gadu un sniedz iespēju visām dalībpilsētām diskutēt par sev būtiskiem un aktuāliem jautājumiem, uzņemties organizatora lomu diskusijā par pilsētas atbalsta iespējām biznesam.

Dalība UBC kopienā Valmieras pilsētai izmaksā 1200 EUR gadā.

Bez Valmieras savienībā Latviju pārstāv arī Cēsis, Jēkabpils, Jelgava, Rīga, Jūrmala un Liepāja.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI