DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. martā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Notiks seminārs par atbalsta sniegšanu pusaudžiem ārkārtējās situācijas laikā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ārkārtējās situācijas laikā ģimenēs pieaug spriedze, jo skolēniem mācību process jānodrošina attālināti. Vecāki, ja vien tas ir iespējams, strādā attālināti, jauniešiem ir ierobežotas iespējas satikties klātienē, apmainīties ar viedokļiem, dalīties pieredzē. Līdz ar to jaunieši bieži jūtas nesaprasti. Tāpēc svarīgi ir izzināt jauniešu uzvedību un reakcijas dažādu ierobežojumu un situāciju laikā.

Vienlaikus atbalsts nepieciešamas arī speciālistiem, kas saskaras ar dažādu mērķa grupu klientiem un ilgstoši strādā spriedzes apstākļos, tādējādi būtiski ir runāt un saprast kā mazināt emocionālo spriedzi, kas uzkrājas ikkatrā, strādājot spriedzes apstākļos un apvienojot darba un ģimenes dzīvi.

Lai sniegtu atbalstu speciālistiem ārkārtējās situācijas laikā, Labklājības ministrija piektdien, 19.martā, organizē semināru sociālajiem dienestiem, bāriņtiesām, bērnu aprūpes iestādēm un ārpusģimenes aprūpes atbalsta centriem, lai informētu par atbalsta sniegšanu pusaudžiem ārkārtējās situācijas laikā, emocionālās spriedzes mazināšanu ārkārtējās situācijas laikā un Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas Konsultatīvās nodaļas sniegto atbalstu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI