DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. martā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Kariņš ar Latvijas Bankas prezidentu pārrunā ES Atveseļošanas un noturības mehānisma plāna pilnveidošanu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš šodien, 17. martā, tikšanās laikā ar Latvijas Bankas prezidentu Mārtiņu Kazāku pārrunāja Eiropas Savienības (ES) Atveseļošanas un noturības mehānisma (ANM) plānu un ieceres to pilnveidot. Ievērojot epidemioloģiskās drošības prasības, tikšanās notika attālinātā režīmā.

Ministru prezidents sarunā ar Latvijas Bankas prezidentu uzsvēra, ka, ņemot vērā Eiropas Komisijas redzējumu, kā arī ņemot vērā valdībā apstiprinātās Nacionālās industriālās politikas pamatnostādnes, ANM plāns tiks uzlabots ar mērķi īstenot viedo reindustrializāciju, tas ir, koncentrēt atbalstu eksportam un konkurētspējas palielināšanai.

Pēc K. Kariņa teiktā, plāna pilnveidošanā tiks ņemts vērā Eiropas Komisijas viedoklis, un plāns tiks salāgots ar Nacionālās industriālās politikas pamatnostādnēm. Uzlabotā plāna piedāvājums tiks diskutēts gan ar partneriem valdībā, gan sociālajiem un sadarbības partneriem, kā arī pilsonisko sabiedrību.

Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks pozitīvi vērtēja K. Kariņa redzējumu par ANM plāna uzlabošanu, uzsverot, ka ES iezīmētās investīcijas Covid-19 izraisītās krīzes seku mazināšanai nepieciešams mērķtiecīgi novirzīt ekonomikas strukturālo problēmu risināšanai, kā arī veicināt jaunu tehnoloģiju radīšanu Latvijā, nevis to importēšanu.

Ministru prezidents un Latvijas Bankas prezidents pārrunāja arī aktuālo situāciju saistībā ar Covid-19. K. Kariņš un M. Kazāks bija vienisprātis, ka izeja no pandēmijas izraisītās krīzes ir pēc iespējas ātrāk uzsākta plašas sabiedrības vakcinācija un kolektīvās imunitātes panākšana, kas sabiedrībai ļaus pakāpeniski atgriezties ierastajā dzīves ritmā, bet ekonomikai – uz pozitīvas izaugsmes ceļa.

Ministru prezidents sarunā ar M. Kazāku pauda, ka šobrīd ar vēl piecu ES dalībvalstu valdību vadītājiem ir ierosinājis diskusiju ES visaugstākajā līmenī par vakcīnu piegādes izlīdzināšanas mehānisma izveidi, lai novērstu vakcīnu pieejamības nevienlīdzību ES.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI