DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. februārī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Izstāde “Gulfood 21” Dubaijā nesusi divas inovāciju balvas Latvijas ražotājiem

Ceturtdien, 25. februārī, noslēdzas pārtikas izstāde “Gulfood 21” Dubaijā (AAE), kur Latvijas ražotāji nopelnījuši Inovatīvo produktu balvu divās nominācijās. SIA “Cannelle Bakery” ieguvusi “Gulfood 21” balvu saldēto produktu kategorijā (Finalist - Most Innovate Frozen or Chilled Food), savukārt SIA “Felici” - inovatīvā iepakojuma dizaina kategorijā (Finalist - Best Packaging Design Impact). Izstādes balva pavisam izcīnīta 10 dažādās kategorijās, tika iesniegti 265 produkti no 44 valstīm.

Latvijas pārtikas ražotāji jau astoto gadu piedalās izstādē “Gulfood”, un šogad savu produkciju, ievērojot visus Covid-19 ierobežošanas nosacījumus, turp aizveduši seši Latvijas pārtikas ražotāji - SIA “Cannelle Bakery”, SIA “Markol”, SIA “King Coffee Service”, SIA “Nordic Food”, SIA “Pernes L” un SIA “Felici”.

Četri no izstādes dalībniekiem - SIA “Markol” (“Zaķumuižas ūdens”), SIA “King Coffe Service” (“Rocket Bean Rostery” kafija), SIA “Pērnes L” (“Long chips” jeb kartupeļu plāksnītes) un SIA “Felici” (funkcionālais muslis “Graci”) jau veic produktu eksportu uz Tuvo Austrumu zemēm, tajā skaitā arī uz AAE tirgu. Par eksporta uzsākšanu pārrunas sākusi SIA “Cannelle Bakery” (saldētie miltu konditorejas izstrādājumi) un SIA “Nordic Food” (ar vitamīniem bagātināts dzeramais ūdens).

Visi ražotāji izstādē izvietojās Latvijas ražotāju 174 kvadrātmetru kopstendā, ko ar Zemkopības ministrijas atbalstu organizējis Agroresursu un ekonomikas institūts (AREI). Jāpiebilst, ka “Gulfood 21” ir šāgada pirmā pārtikas izstāde pasaulē, kura uzņem ražotājus, ļaujot izstādi klātienē aplūkot arī apmeklētājiem.

Šogad “Gulfood” notiek jau 26. gadu, un tajā piedalās 2500 uzņēmumi no 85 valstīm. Vairāk nekā 60 kulinārijas meistari piedāvājuši meistarklases, bet virs 110 profesionāļu no biznesa, valsts iestāžu vadības un pārtikas inovatoru vidus dalījušies iegūtajā pieredzē. “Gulfood” gadskārtēji piesaista vairāk nekā 100 tūkstošus pārtikas nozares speciālistu no vairāk nekā 180 valstīm. Tiesa, sakarā ar Covid-19 ierobežojumiem pasaulē, daļa šāgada pasākumu norisējuši digitālā formātā.

Plašāku informāciju par izstādi var skatīt izstāžu rīkotājsabiedrības tīmekļvietnē “Gulfood. Sekot līdzi notikumiem izstādē var arī AREI izstāžu “Facebook” tīmekļvietnē “Latvijas Pārtikas Produktu Parāde.

Labs saturs
Pievienot komentāru

Covid-19 ierobežojošie pasākumi

6. aprīlī noslēdzās valstī izsludinātā ārkārtējā situācija. Ņemot vērā Covid-19 infekcijas izplatības riskus, pilnvaras turpināt noteikt personu tiesības ierobežojošus pasākumus epidemioloģiskās drošības nolūkos, neizsludinot īpašu tiesisko režīmu, Ministru kabinetam ir deleģējis likumdevējs – Saeima –, pieņemot Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ministru kabineta noteikumi Nr. 360 "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai.

Visi tiesību akti, kas attiecas uz Covid-19, vienkopus Likumi.lv.

Žurnāla "Jurista Vārds" publikāciju izlase brīvpieejā - cīņas ar pandēmiju juridiskie aspekti.

 


LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI
LIETOTĀJU IEVĒRĪBAI
Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Turpinot lietot LV portālu, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Uzzināt vairāk
SAPRATU