DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. februārī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Deputāti uzsver nepieciešamību paredzēt vairāk naudas uzņēmējdarbības atbalstam ES atveseļošanas plānā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāti uzsvēruši nepieciešamību Latvijas iesniegtajā plānā Eiropas Savienības (ES) Atveseļošanas fondam paredzēt vairāk naudas uzņēmējdarbības atbalstam. 

Komisija trešdien, 24.februārī, nosūtījusi vēstuli finanšu ministram Jānim Reiram, ekonomikas ministram Jānim Vitenbergam un zemkopības ministram Kasparam Gerhardam, aicinot ieguldīt projektos, kas sekmē investīciju atdevi. 

Komisija aicinājusi Finanšu ministriju izvērtēt paredzētā finansējuma apjoma sadalījuma pamatotību uzņēmējdarbības un publiskā sektora projektiem, izvirzot ambiciozāku mērķi saskaņošanas procesā - novirzīt vairāk līdzekļus tautsaimniecības atbalstam. 

Aicinām arī visas iesaistītās ministrijas, turpinot saskaņot šo plānu un vērtējot tajā iesaistītos potenciālos projektus, izmantot ministriju analītikas dienestus un Latvijas Bankas analītisko kapacitāti, kā arī jau veiktos pētījumus, lai nodrošinātu, ka tiek atbalstīti projekti ar augstu pievienoto vērtību, kas veicina inovācijas, paaugstina Latvijas uzņēmumu konkurētspēju un produktivitāti, tādējādi ieguldot līdzekļus tautsaimniecības izaugsmē pārskatāmā nākotnē, atsaucoties uz vēstuli, akcentēja komsijas priekšsēdētājs Ralfs Nemiro. 

Tautsaimniecības komisija pēc diskusijām vairākās sēdēs par atveseļošanas un noturības mehānismu paudusi rekomendācijas saistībā ar atbalstu atjaunojamo energoresursu tehnoloģiju ražošanas izveides iespējām Latvijā un to potenciālu ietekmi gan uz energoresursu sektoru, gan eksporta attīstību nākotnē, kā arī biometāna projekta nozīmīgumu saistībā ar izmešu samazināšanas plānu transporta sektorā, informēja R.Nemiro. 

Tāpat komisija secinājusi, ka nevienlīdzības mazināšanas projektu ietvaros būtu jāpievērš uzmanība mājokļu pieejamības problemātikai reģionos ar ražošanas attīstības potenciālu, kā arī uzsvērusi pētniecības un zinātnes kapacitātes un finansējuma stiprināšanas nepieciešamību. 

Finanšu ministrija šonedēļ informēja, ka Latvija kā pirmā no Baltijas valstīm uzsākusi sarunas ar Eiropas Komisiju par iesniegto atveseļošanas un noturības mehānisma plānu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI