DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. februārī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Deputāti: jāceļ atalgojums sociālo aprūpes centru darbiniekiem

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas un Sociālo un darba lietu komisijas deputāti trešdien, 24.februārī, kopīgā sēdē uzdeva Labklājības ministrijai sniegt savu redzējumu par darba samaksas iespējamo palielināšanu sociālās aprūpes centros strādājošajiem. 

“Šogad algas palielinājums nodrošināts mediķiem, un, vērtējot situāciju sociālās aprūpes centros, uzdevām atbildīgajai ministrijai līdz aprīļa vidum sniegt savu redzējumu par iespējām darba samaksu celt arī tiem, kuri strādā šajos centros. Uzskatām, ka kavēties nedrīkst, jo papildu finansējums algām būtu jāparedz kā prioritāte nākamā gada valsts budžeta projektā,” sacīja Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētājs Andris Skride. 

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētāja Inga Goldberga šodien pauda, ka sociālās aprūpes iestādēs risināmo jautājumu loks ir ļoti plašs un ārkārtējā situācija vēl vairāk ir izgaismojusi sen zināmas un nerisinātas problēmas. Tie ir jautājumi, kas saistīti ar šo centru finansēšanu, personālu, atalgojumu, higiēnas prasībām, infrastruktūru un veselības aprūpi centru klientiem.   

Pārrunājot veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību sociālās aprūpes centros, tostarp ģimenes ārstu iesaisti nepieciešamo pakalpojumu nodrošināšanā, deputāti lēma aicināt Veselības ministriju un Labklājības ministriju sagatavot ziņojumu par to, kā iecerēts uzlabot ārstu pieejamību centru iemītniekiem. 

Pēc informācijas saņemšanas no atbildīgajām ministrijām abu komisiju deputāti vienojās atkārtoti pievērsties šiem jautājumiem, lai lemtu par turpmāko rīcību situācijas uzlabošanai.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI