DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. februārī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Ministrs Plešs: Prioritāri vakcinējamo sarakstā jāiekļauj arī CVK personāls

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai 2021.gada 5.jūnijā nodrošinātu sekmīgu un drošu pašvaldību vēlēšanu norisi, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs “Artūrs Toms Plešs (AP!) aicina prioritārā kārtā vakcinēt arī Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) personālu, vēlēšanu organizēšanā iesaistītos darbiniekus.”

Ministrs uzsver, ka Covid-19 savaldīšanas centieni sev līdzi nesuši ilgstošu nenoteiktības periodu, kas licis pielāgoties arvien jauniem ierobežojumiem, atteikties no ierastās lietu kārtības un stāties pretī nebijušiem izaicinājumiem, taču vienlaikus mums jāgādā par to, lai valstiski svarīgas vērtības paliktu nemainīgas.

Pēdējās dienās aktualizēts jautājums par iespēju atlikt gaidāmās pašvaldību vēlēšanas, kas pēc Pleša domām šim nenoteiktības periodam pievienotu vēl vienu nezināmu mainīgo.

Ministrs Plešs: “Sabiedrības drošība un veselība ir pirmajā vietā, taču tikpat būtiski ir nodrošināt demokrātijas stūrakmeņu negrūstīšanu, lai iedzīvotāju iespēja realizēt savas tiesības un izvēlēties priekšstāvjus vēlēšanu ceļā netiktu atlikta.

Lai nodrošinātu sekmīgu pašvaldību vēlēšanu norisi, es aicinu prioritārā kārtā vakcinēt arī CVK personālu, tādējādi iecirkņu darbiniekiem sniedzot nepieciešamo “bruņojumu” pret neredzamo vīrusu, kas jau tā krietni iedragājis mūsu ierasto dzīves ritmu.

Ar jaunu jaudu ir atsācies vakcinācijas process, kas vieš cerību, ka vasaras sākumā saslimstības rādītāji varētu būt zemāki un sabiedrības veselība — noturīgāka. Protams, ar cerību vien nepietiek, tādēļ jāizdara visi mājasdarbi un jāsniedz nepieciešamais atbalsts CVK.

Ne mazāk svarīgi, pašvaldību vēlēšanu pārcelšana varētu radīt nevajadzīgus sarežģījumus administratīvi teritoriālās reformas kontekstā un vairot nenoteiktību pašvaldību iedzīvotāju vidū. Tā, piemēram, vēlēšanu pārcelšanas gadījumā būtu jāmeklē risinājumi, kas ļautu darboties tām pašvaldībām, kuru pilnvaru termiņš būtu beidzies, reformai stājoties spēkā.

CVK personāla vakcinēšana ir viens no veidiem, kā iespējams nodrošināt sekmīgu, saprātīgu un drošu pašvaldību vēlēšanu norisi.

Uz veikalu pēc pārtikas mēs ejam apzinīgi. Domāju, ka tikpat apzinīgi mēs spēsim doties uz vēlēšanu iecirkni, lai atdotu balsi par kandidātiem pašvaldību vēlēšanās.” 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI