DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. februārī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrija aicina uz jaunākā diasporas pētījuma prezentāciju

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 5. februārī plkst.12.00 Ārlietu ministrija (ĀM) sadarbībā ar Latvijas Universitātes Diasporas un migrācijas pētījumu centru attālināti prezentēs jaunāko diasporas pētījumu "Diasporas jauniešu piesaiste izglītības iestādēm Latvijā". 

Tiešsaistes pasākuma dalībniekus uzrunās ĀM parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica un speciālo uzdevumu vēstniece diasporas jautājumos Elita Gavele, pētījumu prezentēs asoc. prof. Inta Mieriņa un PhD Rita Kaša. Savukārt Biznesa vadības koledžas direktora vietniece studiju darbā Jana Roze iepazīstinās ar koledžas pieredzi ceļā uz augstāku izglītības internacionalizāciju un diasporas piesaisti mācībām Latvijā.

Jautājums par augstākās izglītības eksportu, ar ko saprot ārvalstu studentu piesaistīšanu, Latvijā ir aktuāls jau ilgāku laiku, tomēr diaspora līdz šim nav izskatīta par potenciālu mērķgrupu stratēģiskā virziena ietvaros, lai gan jautājums par atbalstu Latvijas diasporas bērnu un jauniešu izglītībai jau ir nostiprinājies valsts politiskajā dienaskārtībā.

Diasporas likums ietver prasību izglītības iestādēm īstenot iekļaujošu pieeju un efektīvi integrēt diasporas locekļus izglītības sistēmā. Turklāt 14. janvārī Ministru kabinetā apstiprinātais "Plāns darbam ar diasporu 2021.-2023. gadam" iekļauj uzdevumus, kas nosaka nākamajos trīs gados īstenot konkrētus pasākumus diasporas bērnu un jauniešu piesaistei profesionālajai un augstākajai izglītībai Latvijā. Sekojoši pētījuma mērķis noteica diasporas potenciālās intereses par mācībām Latvijā apzināšanu, sniedzot rekomendācijas ne tikai politikas veidotājiem, bet arī Latvijas profesionālās un augstākās izglītības iestādēm, domājot par stratēģijām diasporas potenciālajai piesaistei izglītības iegūšanai Latvijā.

Tiešsaistes prezentāciju papildinās arī Latvijas diasporas jauniešu pieredzes stāsti.

Pētījumu prezentācijai būs iespējams sekot līdzi tiešsaistē:

  1. Ārlietu ministrijas mājaslapā;
  2. Ārlietu ministrijas Facebook kontā (ar iespēju rakstiski uzdot jautājumus);
  3. Zoom platformā (ar iespēju piedalīties interaktīvi, uzdodot jautājumus mutiski vai rakstiski)
Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI