DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. janvārī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība
1
1

Radīta digitāli interaktīva spēle aizraujošai profesiju pasaules izzināšanai

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai palīdzētu izzināt profesiju pasaules dažādību, 1.-6. klašu skolēniem ir izstrādāta digitāli interaktīva spēle “Kļūšu par profesionāli”. Spēle ir pieejama tiešsaistē parprof.lv.

“Bērnu un vecāku priekšstati par profesijām bieži vien ir nepilnīgi un mītiem apvīti. Šo spēli radījām, lai sākumskolas skolēni interaktīvi varētu iepazīt 37 dažādu profesiju pārstāvju ikdienu viņu darba vidē, kā arī noskaidrot profesijās nepieciešamās prasmes, zināšanas un veicamos pienākumus,” uzver Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) Informācijas un karjeras atbalsta departamenta direktore Valda Akmentiņa.

Digitāli interaktīvā spēle “Kļūšu par profesionāli” neprasa iepriekšēju sagatavošanos vai speciālas zināšanas. To ieteicams spēlēt ar pieaugušajiem, kopā pārdomāt, vai spēlētājam piemīt attiecīgajam profesionālim vajadzīgās īpašības, dalīties ar savu pieredzi un viedokli, tomēr rūpīgi sekot bērna domām un respektēt viņa vēlmes. Tāpat tās laikā ir iespēja rosināt idejas un sapņus par nākotnes profesijas izvēli, meklējot atbildes uz jautājumu: “Kas es būšu, kad izaugšu liels?”, jo nākotnes profesijas izvēle ir atbildīgs solis. Tā kā spēle “Kļūšu par profesionāli” paredzēta jaunāko klašu bērniem, tā ir spilgta, krāsaina, un to papildina dažādi skaņu efekti.

Spēli “Kļūšu par profesionāli” iespējams lietot gan datorā, gan mobilajā tālrunī vai tā tīmekļa lietotnes formātā www.parprof.lv, saglabājot telefonā vai datorā bez nepieciešamības to lejuplādēt. Plašāka informācija par spēli un tās metodiku skatāma VIAA Youtube kontā.

Spēli “Kļūšu par profesionāli” izstrādājusi VIAA sadarbībā ar psiholoģi, karjeras konsultanti, Vidzemes augstskolas (ViA) docenti Agitu Šmitiņu un SIA “MIDIS”. Spēle tapusi ar ESF projekta “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” atbalstu, kuru īsteno VIAA kopš 2016. gada. Kopējais projekta finansējums ir 22 280 688 eiro.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI