DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. janvārī, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

2021.gadam noformēti vairāk nekā 412 300 preses izdevumu abonementu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Tradicionālās Latvijas Pasta trīs mēnešu abonēšanas kampaņas ietvaros 2021.gadam piegādei adresātiem saņemti vairāk nekā 412 300 preses izdevumu abonementu, kas noformēti gan Latvijas Pastā, gan izdevniecībās. Latvijas Pastā 2021.gadam noformēts nedaudz vairāk abonementu nekā pirms gada, būtiski – par 24% – pieaugot abonēšanas īpatsvaram interneta vietnē www.abone.lv. Iecienītos preses izdevumus jebkurā pasta pakalpojumu sniegšanas vietā, pie pastniekiem vai interneta vietnē www.abone.lv iespējams abonēt arī pēc abonēšanas kampaņas beigām.

Tradicionālā drukāto preses izdevumu kampaņa risinājās no 2020.gada 1.oktobra līdz decembra beigām, un kopumā tās laikā Latvijas Pasta abonēšanas kanālos un izdevniecībās noformēti 412 307 preses izdevumu abonementi. 2020.gadā piegādes nodrošināšanai Latvijas Pastā tika saņemts 414 931 preses izdevumu abonements – svārstības kopējā abonēšanas rezultātā ir minimālas: neskatoties uz atsevišķu izdevumu formāta maiņu vai lēmumu pārtraukt izdošanu drukātā veidā, kā arī Covid-19 pandēmijas radītajām grūtībām, 2021.gadam noformēts gandrīz tikpat daudz abonementu kā pirms gada.

Latvijas Pasta abonēšanas kanālu – pasta nodaļu, pastnieku un interneta abonēšanas vietnes www.abone.lv – kopējie abonēšanas rezultāti 2021.gadam salīdzinājumā ar 2020.gada abonēšanas kampaņu ir palielinājušies par 1,7% jeb vairāk nekā 4000 abonementu. Būtiskas izmaiņas vērojamas abonēšanas kanālu izvēlē, par 24% salīdzinājumā ar iepriekšējā gada kampaņu palielinoties abonementu noformēšanai digitālajā vidē ar www.abone.lv starpniecību.

“Abonēšanas kampaņas rezultāti apliecina, ka vēlmi lasīt Latvijā patiešām nekas nav atcēlis, un, neņemot vērā Covid-19 pandēmiju un tās izraisīto neziņu, cilvēki mūsu valstī vēlas uzzināt vairāk. Tieši dažādu preses izdevumu lasīšana ļauj būt informētākiem, un man ir gandarījums, ka Latvijas Pasts ir viens no svarīgajiem posmiem, ar kura palīdzību iespēja lasīt var tikt nodrošināta ikvienam valsts iedzīvotājam neatkarīgi no viņa dzīvesvietas,” uzsver Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns.

Kopējā abonēto preses izdevumu struktūrā 67% veido žurnāli. Visvairāk lasītāji abonējuši preses izdevumus ilgākam laika periodam – 10–12 mēnešiem: šādu abonementu skaits sasniedz 275 879 vienības jeb 67% no kopējā abonementu skaita 2021.gadam.

Lai arī abonēšanas kampaņa ir beigusies, iecienītos preses izdevumus 2021.gada dažādiem periodiem iespējams abonēt arī pēc tās noslēguma – Latvijā izdotie attiecīgā abonēšanas perioda laikraksti un žurnāli tiks piegādāti jau pēc divām darbdienām, ja šādi būs noteicis izdevējs, pārējie izdevumi tiks piegādāti, sākot ar katra pilnā mēneša sākumu, bet ārvalstu drukāto mediju saņemšanas laiks būs atkarīgs no piegādātāja noteiktā grafika un konkrētā abonementa cenu perioda.

Latvijas Pastā abonēšanai pieejams plašākais laikrakstu un žurnālu klāstu Latvijā: kopumā 761 dažāds preses izdevums – laikraksti un žurnāli, kas tiek izdoti kā Latvijā, tā ārvalstīs. No tiem 319 ir Latvijas izdevumi: 108 laikraksti un 211 – žurnāli.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI