DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. janvārī, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

"Mans mīļākais karš" pretendē uz animācijas "Oskariem"

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes attēls

Nozīmīgais profesionālās kinoindustrijas izdevums „Variety” ziņu slejā raksta par Latvijas-Norvēģijas animācijas filmas „Mans mīļākais karš” svaigākajām aktualitātēm – filmas demonstrēšanas tiesības iegādājušies izplatītāji Francijā un Spānijā, tā pretendē uz nominācijām ASV Kinoakadēmijas „Oskaru” sacensībā, turklāt pēc uzvaras Ansī festivāla konkursā filma kvalificējas animācijas pasaulē augstākajai balvai „Annie Award”.

Izdevums Variety ziņo (http://bit.ly/MyFavoriteWarVariety), ka režisores Ilzes Burkovskas-Jakobsenas bērnības atmiņās balstītā filma Mans mīļākais karš (2020), kas atrodama starp Oskara nomināciju pretendentiem pilnmetrāžas animācijas filmu kategorijā, paralēli nonākusi arī Eiropas kino izplatīšanas tīklā – filmas demonstrēšanas tiesības iegādājusies kompānija Versus Entertainment Spānijā un Destiny Films Francijā. Variety atgādina, ka Latvijas un Norvēģijas kopražojuma filma Mans mīļākais karš profesionāļu uzmanības lokā parādījās līdz ar uzvaru Ansī festivāla konkursā Contrechamp, un šī uzvara filmai ļauj kvalificēties arī animācijas pasaules reprezentablākajai balvai Annie Award (https://annieawards.org/), ko piešķir organizācija ASIFA-Hollywood (International Animated Film Association). 

„Šī filma ir režisores Ilzes mīlestības darbs vairāk nekā deviņu gadu garumā,” izdevumam Variety stāsta Norvēģijas producents Tronds Jakobsens. Savukārt Latvijas puses producents Guntis Trekteris (studija Ego Media) saka: „Filmas Mans mīļākais karš lielākā vērtība ir tās formas un satura atšķirība no citām animācijas filmām, tāpēc esam ļoti pagodināti, ka Ilzes un visas radošās komandas veikums ir līdz šim tik augstu novērtēts. Jebkuras balvas un nominācijas palīdz mums darīt šobrīd ļoti svarīgu darbu – veiksmīgi izplatīt filmu, lai tā nonāk pie iespējami plašākas auditorijas visā pasaulē.”

Iepriecinošo faktu, ka filma Mans mīļākais karš šobrīd ir aktuāla arī Oskara balvas kontekstā, īpaši atzīmē Baltijas un Ziemeļvalstu filmu izrādīšanā ļoti aktīvais Ņujorkas (ASV) Skandināvu nams / Scandinavia House – tur janvārī tiek rīkoti speciāli tiešsaistes seansi visām filmām, kas no šī reģiona pieteiktas ASV Kinoakadēmijas Oskara balvas kategorijām. Filmu demonstrēšana ieplānota nedēļas nogalēs, sākot ar 7. janvāri, kad skatītāji var iegādāties tiešsaistes biļetes gan uz Latvijas Dvēseļu puteni, gan uz Islandes, Dānijas un Igaunijas filmām. Tiešsaistes festivāla otrajā sesijā, 14. janvārī, programmā būs Zviedrijas, Norvēģijas, Lietuvas un Somijas filmas, bet pilnmetrāžas animācijas filma Mans mīļākais karš Amerikas interesentiem būs pieejama no 21. janvāra līdz 24. janvārim (vairāk informācijas – ŠEIT http://www.scandinaviahouse.org/events/nordic-baltic-oscar-festival-virtual-session-3/)

Šogad ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšana norisināsies jau 93. reizi, taču tās norises laiks pandēmijas dēļ ir pārcelts par astoņām nedēļām – tradicionālo februāra nogales datumu vietā šobrīd balvu pasniegšanas ceremonijai noteikts 25. aprīlis. Attiecīgi mainīti arī citi nozīmīgie datumi šajā procesā –
9. februārī tiks izziņoti tā sauktie” Oskaru īsie saraksti”, bet Oskara balvai nominētās filmas pasludinās 15. martā.

Filmu Mans mīļākais karš joprojām var noskatīties https://vimeo.com/ondemand/mansmilakaiskars.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI