DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. decembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Pabriks tiešsaistē tiksies ar Vācijas aizsardzības ministri

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 15. decembrī, aizsardzības ministrs Artis Pabriks video konferencē tiksies ar Vācijas aizsardzības ministri Annegrētu Krampu - Karenbaueri (Annegret Kramp - Karrenbauer), lai pārrunātu Vācijas prezidentūras ES Padomē ietvaros aktualizētos ES Kopējās drošības un aizsardzības politikas jautājumus.

Attālinātās sarunas laikā amatpersonas apspriedīs ES stratēģiskā līmeņa dokumenta “Stratēģiskais kompass drošībai un aizsardzībai” izstrādi, ES dalībvalstu aizsardzības spēju stiprināšanu un ES misiju un militāro operāciju nākotni, kā arī ES dalībvalstu sadarbību Eiropas Miera fonda (European Peace Facility) ietvaros.

Tāpat A.Pabriks un A. Krampa - Karenbauere pārrunās reģionālās drošības situāciju, kā arī Latvijas un Vācijas divpusējo sadarbību aizsardzības jomā.

Vācijas bruņotie spēki sniedz nozīmīgu ieguldījumu reģionālās drošības stiprināšanā, tostarp vadot NATO paplašinātās klātbūtnes Lietuvā kaujas grupu, atbalstot NATO patrulēšanas misiju gaisa telpā virs Baltijas, kā arī piedaloties NATO pirmajā pastāvīgajā jūras pretmīnu grupā (SNMCMG1) un NATO pirmajā pastāvīgajā jūras spēku grupā (SNMG1).

Tāpat Vācijas bruņoto spēku karavīri veic dienesta pienākumus Latvijā izvietotajā NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centrā un NATO spēku integrācijas vienībā, kā arī regulāri piedalās militārajās mācībās gan Latvijā, gan ārvalstīs, sadarbojoties ar Latvijas un citu NATO valstu bruņoto spēku karavīriem.

Vācija ir ES Padomes prezidējoša valsts no 2020. gada 1. jūlija līdz 31. decembrim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI