DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. decembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

VARAM parlamentārais sekretārs atklāj VVD diskusiju “Tīra vide. Ekonomika. Attīstība”

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas parlamentārais sekretārs Artūrs Toms Plešs ar uzrunu atklāja Valsts vides dienesta (VVD) tiešsaistes diskusiju “Tīra vide. Ekonomika. Attīstība”, kur valsts pārvaldes, nevalstiskā un uzņēmējdarbības sektora profesionāļi meklēs atbildes uz jautājumu “Kā līdzsvarot ekonomisko attīstību un sabiedrības tiesības dzīvot tīrā vidē”

Parlamentārais sekretārs Artūrs Toms Plešs: “Mums ir tiesības dzīvot tīrā un labvēlīgā vidē, kā arī mums ir pienākums par vidi rūpēties. Taču ekonomiskā izaugsme un attīstība nereti ir saistīta ar dažādām piesārņojošām darbībām – sākot no ražotņu atvēršanas līdz vēja parku izbūvei, kuru darbība saistās arī ar lielāku vai mazāku ietekmi uz vidi. Tas ir viens no iemesliem, kāpēc sabiedrībai nereti ir noraidoša attieksme pret jaunām rūpnīcām. Nepilnīga informācija un zināšanas par savām tiesībām par to, kā aizstāvēt savas intereses, lai ietekmēt rezultātu ir cēlonis, kāpēc neveidojas veiksmīgs dialogs starp dažādām ieinteresētajām pusēm. Esmu pārliecināts, ka šo problēmu iespējams atrisināt tikai sadarbības ceļā – starp uzņēmējiem, pašvaldībām, valsts pārvaldi un iedzīvotājiem. Šodienas diskusijā runāsim par to, kā veicināt sadarbību, lai sabiedrības līdzdalība kļūtu jēgpilnāka.”

Lai runātu par to, kā sabiedrības līdzdalība var kļūt par jēgpilnu instrumentu sabiedrības interešu īstenošanā ministrijas valsts sekretāra vietniece vides aizsardzības jautājumos Alda Ozola kopā diskutēs ar Valsts vides dienesta Zemgales RVP direktora vietnieci Evitu Beitleri, Vides pārraudzības valsts biroja direktoru Arnlodu Lukšēvicu, Vides konsultatīvās padomes priekšsēdētāju Juri Jātnieku, kā arī ari SIA “Estonian, Latvija & Lithuanian Environment” pārstāvi Oskaru Beikuli.

Pašlaik iedzīvotājiem ir iespējas piedalīties lēmumu pieņemšanā par jaunu piesārņojošu darbību uzsākšanu dažādās lēmumu pieņemšanas stadijās – gan ietekmes uz vidi novērtējuma procesā, būvniecības procesā, piesārņojošās darbības atļaujas izsniegšanas gaitā. Ārkārtējās situācijas laikā iedzīvotāji savu viedokli var paust tiešsaistē – attālināto sabiedrisko apspriešanu laikā.

Otrās paneļdiskusijas laikā profesionāļi meklēs atbildes uz jautājumu, kā iespējams vides atļauju izsniegšanu padarīt efektīvāku. Uzņēmēji šo procesu vēlas ātrāku, bet sabiedrības kopējās interesēs ir kvalitatīvi pieņemti lēmumi, izvērtējot visas iespējamās ietekmes un darbības riskus.

Diskusija plānota līdz plkst.12.30 un to iespējams vērot Valsts vides dienesta Facebook lapā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI