DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. decembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes

VID uzsāk dīkstāves atbalsta un algu subsīdiju izmaksu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts ieņēmumu dienests (VID) pirmajā nedēļā, no šī gada 1. decembra līdz 4. decembrim, izmaksājis dīkstāves atbalstu un algu subsīdijas kopumā 24 069 eiro apmērā.

Pēc 18 uzņēmumu iesniegumiem izmaksāti 28 dīkstāves pabalsti darbiniekiem kopumā 7629 eiro apmērā un četras algu subsīdijas kopumā 960 eiro apmērā. Savukārt pēc 55 pašnodarbināto personu iesniegumiem izmaksāti dīkstāves pabalsti kopumā 15 479 eiro apmērā.

Atgādinām, ka dīkstāves atbalstam un algu subsīdijai par pieteikties, aizpildot iesnieguma formu VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS). Par uzņēmuma darbiniekiem pieteikumu iesniedz darba devējs, bet atbalstu uz savu kontu saņem darbinieks.

Atbalstam par novembri var pieteikties līdz 15. decembrim, par decembri – līdz 15. janvārim, bet par janvāri – līdz 15. februārim.

Tāpat joprojām ir spēkā virkne atbalsta pasākumu nodokļu jomā, kas stājās spēkā šī gada martā, pirmās ārkārtējās situācijas laikā, piemēram, nodokļu samaksas termiņa pagarināšana līdz trim gadiem, ātrāka PVN pārmaksas atmaksa, iespēja nemaksāt iedzīvotāju ienākuma nodokļa avansa maksājumus u.c.

Aktuālā informācija par pieejamo dīkstāves atbalstu pieejama VID tīmekļvietnē www.vid.gov.lv sadaļā “COVID19”.

Jautājumu un neskaidrību gadījumā aicinām zvanīt uz VID Konsultatīvo tālruni 67120000, kā arī uzdot savus jautājumus rakstiski VID Elektroniskajā deklarēšanas sistēmā (EDS) sadaļā “Sarakste ar VID”. Svarīgi, ka, zvanot uz VID Konsultatīvo tālruni 67120000, ikviens var saņemt arī personificētu konsultāciju, ja zvana laikā pieslēdzas VID EDS un nosauc tur redzamo kodu.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI