DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. novembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes sēdē diskutē par nacionālo industriālo politiku

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 26. novembrī, norisinājās Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) sēde, kurā tika diskutēts par nākamā perioda nacionālās industriālās politikas ietvaru, sasniedzamajiem mērķiem, kā arī finansējuma avotiem aktivitāšu īstenošanai.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš: “Latvijai ir visi nepieciešamie priekšnoteikumi, lai mērķtiecīgi virzītos uz tādas tautsaimniecības modeli, kuras pamatu veido ražošana un pakalpojumu sektors ar augstu pievienoto vērtību – Nacionālais attīstības plāns, nacionālā industriālā politika un pieejami finanšu instrumenti no Eiropas Savienības. Esmu gandarīts, ka spējam vienoties ar sociāliem partneriem par kopīgu redzējumu šajos jautājumos.”

Sēde norisinājās attālinātajā režīmā, un tās laikā valdība ar sociālajiem partneriem - Latvijas Darba devēju konfederāciju un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienību – un citām uzņēmēju organizācijām, un pašvaldību organizāciju pārstāvjiem vērtēja Ekonomikas ministrijas sagatavotās Nacionālās industriālās politikas pamatnostādnes.

Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Līga Meņģelsone: “Ilgtspējīgai investīciju politikai ir nozīmīga loma uzņēmumu attīstībā un līdz ar to arī valsts tautsaimniecības izaugsmē. Ar ieguldījumiem publiskajā infrastruktūrā varam uzlabot gan vietējo sasniedzamību, gan arī sekmēt zaļo ekonomiku un digitālo transformāciju. Tāpēc svarīgi, lai ražošanas nozarēm būtu iespēja pilnvērtīgi iesaistīties lēmumu pieņemšanas procesā, izstrādājot tādu politiku, kas vienlaikus sekmētu gan klimata mērķu sasniegšanu, gan arī Latvijas konkurētspēju.”

Ņemot vērā ierobežoto finansējumu, Ekonomikas ministrija īpaši uzsvēra nepieciešamību pieejamos resursus plānot pārdomāti un efektīvi. Sēdes dalībnieki diskutēja arī par politikas pārvaldības jautājumu, ņemot vērā, ka tās īstenošanā iesaistītas vairākas nozares.

Sēdes gaitā Nacionālās industriālās politikas pamatnostādnēs noteiktie virzieni guva visu pušu atbalstu. Tiks turpināts darbs, lai pilnveidotu dokumentus un tuvāko mēnešu laikā šīs pamatnostādnes tiktu apstiprinātas Ministru kabinetā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI