DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. novembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Valsts sekretārs Andris Pelšs atklāj starptautisku konferenci par sankciju tematiku

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 26. novembrī Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs ar uzrunu atklāja Finanšu izlūkošanas dienesta (FID) rīkotu starptautisko konferenci “Kā uzlabot sankciju piemērošanas efektivitāti? Riskos balstīta pieeja vs. noteikumos balstīta pieeja”, kas notika attālināti un kurā piedalījās arī pārstāvji no Eiropas Komisijas un Amerikas Savienotajām Valstīm.

Valsts sekretārs uzrunā konferences dalībniekiem akcentēja nozīmīgos Latvijas sasniegumus sankciju piemērošanas efektivitātes veicināšanā, kas iegūti veiksmīgas starpsektoru sadarbības rezultātā. A. Pelšs informēja konferences dalībniekus, ka 29. septembrī Latvijas valdība apstiprināja jaunu “Pasākumu plānu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas, terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanai laikposmam no 2020. līdz 2022. gadam”, kas ir vēl viens apliecinājums Latvijas vēlmei turpināt veiksmīgo darbu, stiprinot sankciju piemērošanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanu.

Vienlaikus valsts sekretārs norādīja uz mūsdienu un nākotnes izaicinājumiem sankciju piemērošanas jomā. Cilvēktiesību pārkāpumi un citi notikumi Baltkrievijā, Ukrainā, Sīrijā, Venecuēlā, kā arī Krievijas veiktā ķīmisko ieroču izmantošana parāda, ka sankciju piemērošana ir un būs aktuāls jautājums gan nacionālā, gan starptautiskā līmenī.

Nobeigumā valsts sekretārs aicināja  vēl vairāk stiprināt ciešāku starpinstitūciju un starpnozaru sadarbību.

Plašāk par sankciju tematiku var uzzināt Ārlietu ministrijas mājaslapas sadaļā “Sankcijas”. Lai regulāri saņemtu informāciju par aktualitātēm sankciju jomā, aicinām pierakstīties jaunumiem, sūtot pieprasījumu uz Ārlietu ministrijas informatīvo e-pastu: sankcijas@mfa.gov.lv .

 

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI