DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. novembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības ministrija akreditē Kanādas aizsardzības atašeju

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Gatis Dieziņš (Aizsardzības ministrija)

Šodien, 16. novembrī, darbam Latvijā Aizsardzības ministrija akreditēja Kanādas aizsardzības atašeju pulkvedi Ērlu Vandālu (Earl Vandahl).

Pulkvedis E. Vandāls ir dienējis Kanādas Karaliskajā pulkā un Kanādas Speciālo uzdevumu vienības pavēlniecībā, cita starpā no 2007. līdz 2009. gadam vadot Kanādas Apvienoto incidentu reaģēšanas vienību. Tāpat pulkvedis E. Vandāls ir bijis padomnieks Kanādas aizsardzības ministra birojā.

Ārvalstu aizsardzības atašeju uzdevums ir veicināt un sekmēt divpusējo sadarbību starp pārstāvēto valsti un Latviju. No 2017. gada 28. jūnija līdz šī gada augustam Kanādas aizsardzības atašejs Latvijā bija  pulkvedis Maiks Mainors (Michael Minor).

Kanāda vada NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu Latvijā, un to veido nekā 1400 karavīru no Albānijas, Čehijas, Itālijas, Polijas, Kanādas, Slovākijas, Slovēnijas, Melnkalnes, Spānijas un Islandes, kas rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus Latvijā, piedaloties mācībās ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, tādējādi uzlabojot savietojamību ar reģionālajiem sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības vides izaicinājumiem.

NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu mērķis ir veicināt NATO īstenoto atturēšanu un stiprināt alianses aizsardzību, demonstrējot tās solidaritāti un apņēmību aizstāvēties pret jebkāda veida agresijas izpausmēm. NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas sagaidīšanas ceremonija notika 2017. gada 19. jūnijā Ādažu bāzē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI