DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. novembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Norisināsies vērienīgs Eiropas Savienības–Austrumu partnerības vietējo līderu forums par solidaritāti un sadarbību

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 12.novembrī, notiks Eiropas Savienības (ES)–Austrumu partnerības vietējo līderu forums “Solidaritāte un sadarbība: kā būt stiprākiem kopā nākamajos gados?”. To rīko Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) sadarbībā ar Eiropas Komisiju, LR Ārlietu ministriju, Ziemeļvalstu Ministru padomes biroju Latvijā un Rīgas pilsētas domi. Ņemot vērā valstī noteiktos ierobežojumus, pasākums notiks attālinātā formā, izmantojot Zoom platformu.

ES–Austrumu partnerības Vietējo līderu forums notiks jau otro gadu pēc kārtas. 2020. gads ir izšķirīgs laiks, lai pašvaldības informētu par savām interesēm Austrumu partnerības jomā pēc Eiropas Komisijas publicētā kopīgā paziņojuma “Austrumu partnerības politika pēc 2020. gada”.

Forumu atklās LPS priekšsēdis Gints Kaminskis, LR ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, Rīgas pilsētas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis, Eiropas Vietējo un reģionālo pašvaldību padomes (CEMR) ģenerālsekretārs Frédéric Vallier un Ozurgeti pašvaldības (Gruzija) domes deputāte Marika Chkhikvishvili. 

Pasākuma ievadā plānota diskusija par Austrumu Partnerības politiku, kam sekos divas paneļdiskusijas – par vietējo pašvaldību ieguldījumu Eiropas Zaļā kursa veicināšanā un par Ilgtspējīgas attīstības mērķu īstenošanu publiskās pārvaldes reformu kontekstā. Foruma otrā daļa būs veltīta jauniešu lomai politikas veidošanā un pilsoniskajā līdzdalībā digitālajā laikmetā. 

Forums pulcēs lektorus un dalībniekus no pašvaldībām un nevalstiskajām organizācijām ES dalībvalstīs, Austrumu partnerības un citās valstīs. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI