DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. oktobrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

FKTK pievienojas hartai par noguldījumu garantiju un ieguldītāju aizsardzības sistēmu ilgtspēju

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) 27. oktobrī pievienojusies hartai (EFDI Sustainability Charter) par noguldījumu garantiju un ieguldītāju aizsardzības sistēmu ilgtspēju. Tādējādi FKTK apņemas stiprināt labas korporatīvās pārvaldības praksi Noguldījumu garantiju fonda (NGF) darbībā.

Šī gada 24. septembrī Eiropas Noguldījumu Apdrošinātāju Foruma (EFDI) Ģenerālajā asamblejā tika pieņemta harta par noguldījumu garantiju un ieguldītāju aizsardzības sistēmu ilgtspēju. Hartas mērķis ir radīt vienotu izpratni par ētikas, korporatīvās pārvaldības, dabas resursu taupības un korektas personu datu izmantošanas principu ievērošanu noguldījumu garantiju un ieguldītāju aizsardzības sistēmu pārvaldībā.

FKTK pievienošanās hartai ir labas gribas apliecinājums tam, ka NGF pārvaldītājs apņemas fonda darbības nodrošināšanā ievērot labāko ētikas un korporatīvās pārvaldības praksi un izprot tās nozīmi.

Ar hartu un valstu sarakstu, kuras hartai pievienojušās, iespējams iepazīties šeit.

NGF ir izveidots un darbojas, pamatojoties uz Noguldījumu garantiju likumu (likums). Tas ir izveidots, lai nodrošinātu atlīdzības izmaksu par noguldījumiem, kas veikti pie noguldījumu garantiju sistēmas dalībnieka, bet kļuvuši nepieejami. Saskaņā likumu noguldītājam tiek nodrošināta atlīdzības izmaksa par visu veidu noguldījumiem visās valūtās līdz 100 000 eiro katrā bankā vai krājaizdevu sabiedrībā. Vairāk informācija par NGF ir pieejama šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI