DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. oktobrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Latvijas Dabas fonda mobilais ganāmpulks atgriežas Jelgavas pļavās

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Dabas fonda projekta GrassLIFE mobilais ganāmpulks šonedēļ atgriezies Jelgavā, kur noganīs pļavu pie Iecavas ietekas Lielupē. Mobilais ganāmpulks Jelgavā atgriežas jau trešo reizi – iepriekšējos gados noganītas pļavas Sieramuižā pie Platones ietekas Lielupē. Ganāmpulka mērķis ir palīdzēt uzturēt un atjaunot sugu daudzveidību dabiskajās pļavās. Šī ir viena no vairāk nekā 20 mobilā ganāmpulka darba vietām šajā sezonā, arī viena no noslēdzošajām.

Jelgavas pļavās ir vērtīgie un aizsargājamie biotopi – palieņu pļavu un sugām bagātu ganību komplekss, kā arī putniem nozīmīgi bioloģiski vērtīgie zālāji. Iepriekšējo gadu pieredze apliecināja, ka noganīšana ir šīm pļavām labi piemērots apsaimniekošanas veids, tāpēc Latvijas Dabas fonds un projekts GrassLIFE turpina sadarbību ar Jelgavas pilsētu un Dabas aizsardzības pārvaldi šajā apkaimē.

Jelgavā ir ieradušās desmit Galovejas šķirnes govis un deviņi teliņi, kā arī bullis. Ganībās bullis Asuss, govis Skaistā diena, Sipsika un pārējie uzturēsies apmēram vienu mēnesi, līdz atāls būs kārtīgi noēsts.

Lūdzam Jelgavas iedzīvotājus laipni uzņemt savā pilsētā mobilo ganāmpulku un ievērot drošības noteikumus:

  • Teritorija, kurā uzturas lopi, ir norobežota ar elektrisko ganu. Lūdzam būt uzmanīgiem, ja esat aploka tuvumā, sargājiet sevi un bērnus.
  • Turēties drošā attālumā no lopiem!
  • Nebarot un nekaitināt lopus.
  • Neļaut aplokā iekļūt suņiem, un, esot ganību tuvumā, turēt suņus pavadā.
  • Izturēties saudzīgi pret aplokiem un ganību infrastruktūru.

Ja ievērojat kādas problēmas ganībās, redzat bojātu aploku vai rodas kādas neskaidrības, lūdzam sazināties ar Latvijas Dabas fondu pa tālruni 2 9119612 vai 67830999.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI