DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. septembrī, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Skola
1
1

Veselības ministrija kļūst par ZZ Čempionāta partneri

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai bērni un jaunieši aizraujošā veidā kopā apgūtu mūsdienīgas prasmes un zināšanas par savu psihisko un fizisko veselību, Veselības ministrija kļuvusi par partneri lielākajam 12 līdz 18 gadus veco jauniešu pasākumam Latvijā – “ZZ Čempionātam”. Lai arī šogad epidemioloģiskās situācijas un COVID-19 izplatības ierobežojumu dēļ “ZZ Čempionāts” finālposms tika atcelts, ir izveidots jauns projekts “ZZ Čempionāta Rudens klašu dienas”, kurām reģistrējās 328 klases ar 3779 skolēniem no visas Latvijas.

ZZČ Klašu diena 2020 ir  saliedējošs pasākums, kurā pieredzējušu mentoru vadībā skolēni piedalīsies dažādās aizraujošās nodarbībās un iejutīsies dažādās lomās un situācijās, attīstot empātiju, komunikācijas prasmes, savstarpēju, cieņu un uzticēšanos, emociju atpazīšanu un pieredzētā formulēšanas prasmes.

“Tieši šādi klātienes labi kopā pavadīta laika pasākumi bērniem un pusaudžiem ir ārkārtīgi svarīgi, jo šajā vecumā socializēšanās ir nozīmīgs veselīgas personības attīstības priekšnosacījums. COVID-19 ierobežojumi, kas pavasarī neļāva doties uz skolu un satikt savus vienaudžus, jauniešiem bija liels izaicinājums. Es priecājos, ka varam atbalstīt vienu no klātienes socializēšanās pasākumiem ar pievienoto izglītojošo un jaunu prasmju apguves vērtību,” saka ministre Ilze Viņķele.

ZZČ Klašu dienas norisināsies no 17. septembra līdz 1. oktobrim gan Rīgā, gan Latvijas reģionos. Galvenie ZZČ Klases dienas 2020 mērķi ir strādājot komandā iepazīt un ieraudzīt gan sevi, gan klases biedrus no citādiem skatu punktiem, iemācīties sadarboties un atpazīt sava emocijas, pārvarēt stresu un iemācīties reaģēt uz grūtībām, apgūt konfliktu risināšanas prasmes, bet pāri visam – jautri aizvadīt dienu, iegūstot jaunu kopā būšanas pieredzi ar saviem vienaudžiem.

Par ZZČ Klašu dienas mentoriem ir izraudzīti seši  speciālisti ar pieredzi jauniešu komandu gara veidošanā un attīstīšanā, emocionālās inteliģences un personiskās izaugsmes vadīšanā, līderības prasmju programmu veidošanā un vadīšanā, bērnu un jauniešu nometņu programmu veidošanā, tūrisma maršrutu attīstīšanā, dzīvošanā un izdzīvošanā dabā. Veselības ministrija atbalsta uzdevumus, kas veidoti ar uzsvaru uz atkarības un atkarību izraisošo vielu lietošanas novēršanas izglītojošo darbu, mentālo veselību, veselīga dzīvesveida un fizisko aktivitāšu nozīmes pieredzēšanu.

Četrpadsmit gadu laikā “ZZ Čempionāts”, kuru rīko mobilo sakaru operators “Tele2”, ir kļuvis par lielāko bērnu un jauniešu pasākumu Latvijā, kuram līdzīgu grūti atrast nedz Baltijā, nedz citur Eiropā. Čempionāts katru sezonu ir spējis pulcēt vairāk nekā 30 000 bērnus, iesaistot tos pusgadu ilgā notikumā, pārbaudot klases saliedētību visdažādākajos uzdevumos.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI