DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. septembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

Romantiskā krāpšana jeb kā sarakste sociālajos tīklos var beigties ar lielas naudas summas zaudējumu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Periodiski Valsts policijā tiek saņemti iesniegumi no sievietēm, kuras sociālo tīklu iepazīšanās vietnēs ir uzsākušas saraksti ar nepazīstamu vīrieti, kurš, iemantojot uzticību, izkrāpis lielu naudas summu, kas bieži vien mērāma vairākos tūkstošos eiro.

Arī pagājušajā nedēļā Valsts policijā tika saņemti vairāki iesniegumi no sievietēm, kuras apkrāptas internetā. Kopumā šīm sievietēm izkrāpta aptuveni 10 000 eiro liela naudas summa. Minētajos gadījumos ir uzsākti kriminālprocesi.

Scenārijs visām šīm pagājušajā nedēļā notikušajām krāpšanām ir diezgan līdzīgs. Lielākoties nezināmā persona, ar kuru uzsākta sarakste, atrodas kādā tālā valstī. Viss sākas ar saraksti kādā sociālā tīkla vietnē, kas bieži vien turpinās e – pastā. Krāpnieki laika gaitā iemanto sieviešu uzticību, sola drīzumā braukt ciemos un darīt visu, lai viņas būtu laimīgas un justos mīlētas. Šajās sarakstēs vienmēr gadās kāda problēma – topošajam “līgavainim” steidzami nepieciešama nauda. Bieži vien šī nauda tiek lūgta, lai atrisinātu biznesa problēmas, veiktu operāciju, atbrauktu uz Latviju u.c. 

Ne vien iepriekš minētajos gadījumos, bet arī citās reizēs šādas sarakstes parasti beidzas negatīvi – tiklīdz krāpnieks saņem prasīto naudas summu, jebkāda komunikācija ar cietušo tiek pārtraukta, tādējādi nodarot ne tikai sirds sāpes, bet arī finansiālas problēmas.

Lai nepiedzīvotu nepatīkamus mirkļus, Valsts policija aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem un nebūt pārlieku uzticīgiem sociālajos tīklos, iepazīstoties ar svešiniekiem. Tāpat atkārtoti atgādinām, ka nevajadzētu trešajām personām izpaust savus personīgos datus, tādējādi pakļaujot sevi riskam kļūt par krāpšanas upuri.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI