DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. septembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

IDB aizturējis Valsts policijas amatpersonu par iesaistīšanos neizpaužamu ziņu izpaušanā kādas nebanku kredītiestādes darbiniekam

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Iekšējās drošības birojs (IDB) ir aizturējis Valsts policijas amatpersonu par neizpaužamu ziņu izpaušanu, no pienākumu pildīšanai paredzētajām informācijas sistēmām iegūstot ar valsts noslēpumu nesaistītu informāciju un nododot to privātpersonai. Šajā noziedzīgajā nodarījumā iesaistītā privātpersona no Valsts policijas amatpersonas saņemto informāciju nodeva kāda ar nebanku finanšu pakalpojumu sniegšanu saistīta komercuzņēmuma vadošam darbiniekam.

Valsts policijas amatpersona, kura  iespējami veica ar valsts noslēpumu nesaistītas neizpaužamas informācijas izpaušanu, tiek turēta aizdomās par Krimināllikuma 329.pantā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu.


Veiktās izmeklēšanas laikā IDB atklāja arī, ka šajā noziedzīgajā nodarījumā iesaistītā privātpersona, kurai Valsts policijas amatpersona izpauda neizpaužamas ziņas, bija iesniegusi Valsts policijā viltotu iesniegumu, un šī privātpersona tika aizturēta par dokumenta viltošanu mantkārīgā nolūkā pēc Krimināllikuma 275.panta otrās daļas.


Šajā noziedzīgajā nodarījumā iespējami iesaistītajai Valsts policijas amatpersonai un privātpersonai piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, un Valsts policijas amatpersonai papildus piemērots arī aizliegums pildīt konkrēta amata pienākumus.


Šā gada nogalē apritēs pieci gadi kopš IDB dibināšanas, un šo gadu laikā IDB izmeklētie kriminālprocesi kļuvuši apjomīgāki un sarežģītāki, būtiski palielinājusies to izmeklēšanas efektivitāte, un to ietvaros tiek reģistrēti aizvien vairāk noziedzīgi nodarījumi, kā arī pieaug kriminālprocesā iesaistīto personu loks. IDB kopš tā dibināšanas vada Iekšējās drošības biroja priekšnieks Valters Mūrnieks.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI