DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. septembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Vidusskolēni aicināti pieteikties dalībai Jauno juristu universitātē

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Universitātes (LU) Juridiskā fakultāte izsludinājusi pieteikšanos dalībai Jauno juristu universitātē (JJU). Ikvienam vidusskolas skolēnam, kuram interesē jurisprudence un kurš nākotnē vēlas studēt tiesību zinātni, dalība Jauno juristu universitātē ir lielisks atspēriena punkts un arī iespēja iegūt budžeta vietu studijām LU Juridiskajā fakultātē. 

Jauno juristu universitāte notiks jau sesto reizi, kas dod iespēju vidusskolēniem LU Juridiskās fakultātes mācībspēku vadībā gūt priekšstatu par jurista darbu un tā nozīmi sabiedrībā, Latvijas tiesību sistēmu un valsts iekārtu, tiesību zinātni un tās apakšnozarēm. Nodarbības notiks no oktobra līdz februārim un tās plānotas reizi mēnesi, sestdienās, lai netraucētu veiksmīgas mācības vidusskolas finiša taisnē. Šogad nodarbības notiks attālināti. Katru tematu ievadīs teorētiska lekcija, kurā iegūtās zināšanas skolēni papildinās un nostiprinās arī praktiski, risinot juridiskas problēmsituācijas (kāzusus) un inscenējot tiesas procesu.   

Pēdējā nodarbībā skolēniem jākārto noslēguma pārbaudījums, kurā ietverti jautājumi par JJU laikā apgūtajiem tematiem. Trīs augstāko rezultātu ieguvēji garantēs sev valsts budžeta finansētu studiju vietu LU Juridiskās fakultātes bakalaura studiju programmas „Tiesību zinātne” 1. kursā.  Savukārt tie, kuri gala pārbaudījumā būs ieguvuši 70 procentus no vērtējuma, saņems 50 papildus punktus uzņemšanā LU Juridiskās fakultātes bakalaura studiju programmā. 

Lai pieteiktos Jauno juristu universitātē, līdz 21. septembrim jāaizpilda pieteikuma anketa, kas pieejama mājas lapā www.jaunojuristuuniversitate.lu.lv. Dalība Jauno juristu universitātē ir bez maksas. 

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI