DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. septembrī, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

LTRK Zemgales reģiona nodaļa tiekas klātienē ar uzņēmējiem, lai kopīgi diskutētu par aktualitātēm

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas lielākās uzņēmēju biedrības Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK)  Zemgales reģiona nodaļa sadarbībā ar AS Swedbank un Ozolnieku novada pašvaldību organizēja LTRK Zemgales Biznesa kluba pasākumu, kas notika 27. augustā, Jāņa Čakstes memoriālajā muzejā “Auči”, Ozolnieku novadā.

Zemgales reģiona uzņēmējiem šī bija pirmā reize atkal tiekoties klātienē pēc COVID – 19 pandēmijas izraisītās krīzes. Atklājot Zemgales Biznesa klubu Ozolniekos uzņēmējiem, uzrunu teica Ozolnieku novada domes priekšsēdētājs Andris Ozoliņš, kurā informēja par aktuālajiem projektiem Ozolnieku novadā, kā arī iezīmēja darāmās lietas reģionālās reformas kontekstā. Izvērsās diskusija par to, vai uzņēmējiem ir nepieciešams atbalsts no pašvaldības. Uzņēmēju viedoklis bija sekojošs - ideāli ir, ja varam strādāt savā pašvaldībā un domāt par uzņēmuma attīstību. Kā vienu no svarīgākajiem nosacījumiem, uzņēmēji minēja, ka ļoti būtisks ir būvvaldes ātrs un kvalitatīvs darbs.

LTRK valdes locekle Katrīna Zariņa informēja par Eiropas Savienības finansējuma aktualitātēm, kā arī akcentēja šī brīža aktualitātes nodokļu evolūcijas procesā: “Šobrīd visas iesaistītās puses aktīvi strādā pie plānošanas, lai Eiropas Savienības finansējums tiktu jēgpilni izmantots ekonomikas atveseļošanai. Svarīgi, ka šajās diskusijās uzņēmēji aktīvi iesaistās un ir viedokļa līderi. Tautsaimniecības izaugsmei nepieciešami ieguldījumi uzņēmējdarbībā, jo uzņēmumi ir tie, kas rada valsts budžeta līdzekļus, maksājot nodokļus. Tādēļ vienlaikus ar šīm diskusijām nedrīkst aizmirst par nepieciešamību diskutēt par darbaspēka nodokļu slogu un tā samazināšanu, lai palielinātu Latvijas uzņēmumu konkurētspēju vismaz Baltijas reģionā. Produktivitāte un eksportspēja ir atbilde ekonomikas izaugsmei, lai to panāktu, gudri jākombinē gan ES finansējums, gan nodokļu sistēmas izmaiņas, gan citas reformas labvēlīgas uzņēmējdarbības vides veidošanai.”

Zemgales Biznesa kluba partneri AS Swedbank Finanšu institūta pārstāvji Reinis Jansons un Evija Kropa dalījās savā pieredzē, kā racionāli un pārdomāti pārvaldīt savas personīgās finanses, kas ietver gan spēju nopelnīt, gan pārdomātus ikdienas tēriņus, kā arī ģimenes kapitāla veidošanu. Ar naudu mācāmies apieties jau no mazotnes un turpinām visas dzīves garumā.

Pasākuma ietvaros visiem klātesošajiem bija iespēja apskatīt arī Latvijas valsts pirmā prezidenta Jāņa Čakstes memoriālā muzeja ekspozīciju, kas atrodas atjaunotajā kalpu mājā - modernā, laikmetīgā formātā izstāstīts izcilas personības un viņa dzimtas likteņstāsts Latvijas vēstures un demokrātijas attīstības kontekstā.

Savukārt vakara noslēgumā uzņēmējiem par personīgo zīmolu un tā nozīmi biznesā stāstīja personīgās zīmolvedības akadēmijas radītāja un vadītāja Inga Daliba ar tēmu “Spēcīgs personīgais zīmols”. Kopīgi tika veikti dažādi praktiski vingrinājumi publiskās runas prasmju pilnveidošanai, sevis pasniegšanai un profesionāla biznesa profila izveidošanai Linkedin platformā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI