DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. augustā, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Valsts policija aptur kārtējo šoferi, kurš visu izdara nepareizi

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šā gada 11.augustā ap pulksten 22:00 Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas saņēma informāciju no kāda iedzīvotāja par to, ka Kuldīgas novadā, Vārmes pagastā pārvietojas automašīna, kura tiek vadīta nepārliecinoši. Informācija nekavējoties tika nodota tuvākajām ekipāžām un Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas, pamanot automašīnu uz autoceļa Ventspils-Kuldīga-Saldus, to apturēja. 

Veicot alkohola pārbaudi transportlīdzekļa vadītāja izelpā, konstatēts, ka viņš atradies 2,40 promiļu reibumā un šādā stāvoklī vadījis transportlīdzekli arī bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Tāpat viņš pārvietojās ar transportlīdzekli, kuram nav izdarīta tā īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana un nav noteiktajā termiņā veikta valsts tehniskā apskate. Transportlīdzeklim bija uzstādītas arī numurzīmes, kuras neatbilda attiecīgā transportlīdzekļa reģistrācijas dokumentiem.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirknī pret vīrieti uzsākts kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē un bez tiesībām, ko viņš ir darījis arī iepriekš.  Savukārt par pārējiem administratīvajiem pārkāpumiem tika pieņemts lēmums uzsākt procesu administratīvā pārkāpuma lietā.

Saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram noteiktajā termiņā nav veikta valsts tehniskā apskate, piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 55 līdz 120 eiro. Par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, par kuru nav veikta tā īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana, transportlīdzekļa vadītājam piemēro naudas sodu no 85 līdz 120 eiro. Savukārt par braukšanu ar transportlīdzekli, kura numura zīmes neatbilst attiecīgā transportlīdzekļa reģistrācijas dokumentiem, piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 55 līdz 140 eiro. Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas vīrietim visos gadījumos ir piemērojuši maksimālos sodus.

Savukārt izmeklēšana kriminālprocesā par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību un ja vadītājs atrodas alkohola reibumā, vēl turpinās. Saskaņā ar Krimināllikumu par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.

Vēlamies teikt lielu paldies iedzīvotājam, kurš ziņoja par aizdomīgo transportlīdzekli! Kopīgas sadarbības rezultātā jau laicīgi tika identificēta persona, kura sēdusies pie automašīnas stūres alkohola reibumā. Veiksmīgā sadarbība vēlreiz apliecina, ka ir ļoti svarīgi ziņot policijai par tādām situācijām, tādējādi jau laicīgi pasargājot sevi un citus satiksmes dalībniekus no iespējamās nelaimes.

Valsts policija atkārtoti atgādina, ka alkohols un jebkāda veida transportlīdzekļa vadīšana ir divas nesavienojamas lietas, turklāt pieredze liecina, ka iereibis transportlīdzekļa vadītājs apdraud ne tikai pats savu veselību un dzīvību, bet arī rada draudus citiem ceļu satiksmes dalībniekiem. Valsts policija aicina rūpēties par savu un līdzcilvēku drošību un nekādā gadījumā nesēsties pie transportlīdzekļa stūres alkohola reibumā. Tāpat arī līdzcilvēkiem aicinām atturēt draugus, paziņas un pazīstamos no sēšanās pie stūres alkohola reibumā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI