DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. augustā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

FKTK apstiprina noteikumus kredītiestādes uzņēmuma pārejai

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome ir pieņēmusi noteikumus, kuri nosaka, kādus dokumentus jāsagatavo un jāiesniedz, lai saņemtu FKTK atļauju un varētu notikt kredītiestādes uzņēmuma pāreja. Šādi noteikumi veicinās vienotu izpratni par regulējošajām prasībām, un iestādes būs savlaicīgi informētas par nepieciešamajiem dokumentiem.

Līdz šim spēkā esošie ''Kredītiestādes uzņēmuma pārejas priekšlikuma izskatīšanas normatīvie noteikumi" ir papildināti ar jaunu prasību, kas paredz, kredītiestādes uzņēmuma nodevējam iesniegt klientu lietu nodošanas aktu vai citu dokumentu, pēc kura identificējami klienti, ja klientu lietas tiek nodotas arhīvā.  

Minētā norma ir ieviesta ar mērķi aizsargāt bankas klientu un valsts institūciju intereses dažādos administratīvajos, civiltiesiskajos un kriminālprocesos. FKTK līdzšinējā pieredze liecina, ka līdz ar uzņēmumu pāreju kredītiestādes uzņēmuma nodevējam vēsturiskā informācija par klientiem pazūd vai vairs nav atrodama. Tiesībsargājošām iestādēm, kā arī klientiem ir praktiski neiespējami iegūt pierādījumus savu lietu izskatīšanai, jo bankas nespēj sniegt pieprasīto informāciju par klientu klientam vai tiesībsargājošām iestādēm.

Noteikumi 18. augustā publicēti Latvijas Republikas oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”: https://www.vestnesis.lv/op/2020/158.21.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI