DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Tiesai nodod lietu par kukuļdošanu un kukuļa pieņemšanu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu trīs personu apsūdzībā par kukuļošanu, proti, viena persona izdarīja materiālu vērtību piedāvāšanu un nodošanu, bet divas Valsts policijas amatpersonas pieņēma kukuli par likumīgu darbību neizdarīšanu kukuļdevēja interesēs.

Saskaņā ar lēmumu apsūdzētais 2019.gada 15.jūlijā vadīja automašīnu ar Lielbritānijas  reģistrācijas numura zīmi bez transportlīdzekļa vadītāja apliecības un pieļāva ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu. Viņu apturēja Valsts policijas amatpersonas. Vīrietis nevarēja uzrādīt transportlīdzekļa vadītāja apliecību, kā arī Latvijā derīgu OCTA polisi. Lai netiktu uzsākta administratīvā lietvedība, vīrietis izteica materiālas  vērtības – naudas 200 EUR apmērā –  piedāvājumu.  Pēc tam vīrietis kopā ar Valsts policijas amatpersonām aizbrauca pie vīrieša  radinieka, kurš iedeva vēl naudu.  Atrodoties  Valsts policijas transportlīdzeklī, vīrietis Valsts policijas amatpersonām  iedeva kukuli – naudu 350 EUR apmērā.

Lietā viena persona apsūdzēta pēc Krimināllikuma 323.panta pirmās daļas, bet divas personas apsūdzētas pēc Krimināllikuma 320.panta trešās daļas.

Lieta nodota Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI