DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Z. Kalniņa-Lukaševica uzsver nepieciešamību nodrošināt pietiekamu un taisnīgi sadalītu ES finansējumu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 15. jūlijā Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica piedalījās Eiropas Savienības (ES) Vispārējo lietu padomes videokonferencē.

Centrālais diskusiju jautājums sanāksmē bija gatavošanās 17.-18. jūlija Eiropadomei un iespējamā vienošanās par ES daudzgadu budžetu 2021.-2027. gadam un Ekonomikas atveseļošanas instrumentu. Sanāksmē arī apsprieda Vācijas prezidentūras ES Padomē prioritātes.

Zanda Kalniņa-Lukaševica atzīmēja, ka visu dalībvalstu interesēs ir panākt laicīgu vienošanos par ES daudzgadu budžetu un jauno Ekonomikas atveseļošanas instrumentu, lai nodrošinātu savlaicīgu investīciju veikšanu un to nepārtrauktību. Tāpat parlamentārā sekretāre uzsvēra Latvijas prioritātes, īpaši pievēršoties lauksaimniecībai: “Latvijai nav pieņemams, ka Baltijas valstu zemnieki saņem zemākos tiešmaksājumus Eiropas Savienībā. Mēs turpināsim uzstāt uz risinājumu”, teica parlamentārā sekretāre.

Vienlaikus Kohēzijas politika būs viens no nozīmīgākajiem instrumentiem ilgtermiņa ekonomiskās izaugsmes veicināšanai. Parlamentārā sekretāre izcēla, ka Latvija ir gatava investēt finansējumu ilgtspējīgās, klimatam draudzīgās un modernās iniciatīvās. Ņemot vērā ES daudzgadu budžeta nozīmi Covid-19 negatīvo seku mazināšanai, Zanda Kalniņa-Lukaševica uzsvēra, ka Latvijai ir svarīgs pietiekams un taisnīgi sadalīts finansējums ekonomikas atveseļošanas procesam reformu un investīciju veikšanai vidējā termiņā.

Informācijai

Vispārējo lietu padomes sanāksmes notiek reizi mēnesī, un 2020. gada otrajā pusgadā to vada ES Padomes prezidējošā valsts Vācija.

10. jūlijā Eiropas Komisija publicēja kompromisa priekšlikumu ES daudzgadu budžetam 2021.-2027. gadam un Ekonomikas atveseļošanas instrumentam, ņemot vērā Covid-19 izaicinājumus, kas ļaus piesaistīt papildu ES finansējumu dalībvalstu ekonomiku stimulēšanai tuvākajos gados. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI