DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Par kukuļdošanu robežpunktā tiesai nodod lietu pret Ukrainas pilsoni

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Daugavpils prokuratūras prokurors tiesai nosūtījis krimināllietu par vienošanās apstiprināšanu un soda piespriešanu krimināllietā, kurā Ukrainas pilsonis apsūdzēts par kukuļdošanu Valsts robežsardzes darbiniecei. Kukulis dots, lai saņemtu atļauju viņam iebraukt Latvijas Republikā bez ieceļošanai nepieciešamajiem dokumentiem.  

Saskaņā ar lēmumu apsūdzētais 2020.gada 28.jūnijā robežkontroles laikā Daugavpils novadā, Silenes robežkontroles punktā, lai Valsts robežsardzes darbiniece atļautu viņam iebraukt Latvijas Republikā bez ieceļošanai nepieciešamajiem dokumentiem, proti, bez D kategorijas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, iedeva valsts amatpersonai naudu 50 EUR apmērā. Valsts amatpersona kukuli nepaņēma, bet persona tika aizturēta.

Persona apsūdzēta pēc Krimināllikuma 323.panta pirmās daļas.

Apsūdzētais savu vainu atzinis un labprātīgi piekrīt viņam inkriminētā nodarījuma apjomam un tā juridiskajai kvalifikācijai, tāpēc prokurors uzskata, ka pirmstiesas kriminālprocesu var pabeigt, noslēdzot vienošanos par vainas atzīšanu un sodu. Tāpat prokurors uzskata, ka apsūdzētajam nosakāms soda veids – īslaicīga brīvības atņemšana uz 45 dienām.

Lieta nodota Daugavpils tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI