DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Kadenci Latvijā noslēdz Bulgārijas un Indonēzijas vēstnieki

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 26. jūnijā Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretārs Andris Pelšs tiešsaistē tikās ar nerezidējošajiem Bulgārijas un Indonēzijas vēstniekiem, kas noslēdza kadenci Latvijā.

A. Pelšs un Bulgārijas vēstnieks Emils Savovs Jalnazovs (Emil Savov Yalnazov) augstu novērtēja sekmīgo sadarbību un pauda cerību, ka abu valstu politiskais dialogs veiksmīgi attīstīsies arī turpmāk. Amatpersonas atzina, ka Covid-19 pandēmijas radītie sarežģījumi ir risināti veiksmīgi. Bulgārijas vēstnieks izteica īpašu pateicību Latvijai par palīdzību Bulgārijas pilsoņiem, kuri bija nonākuši karantīnā Mežotnē.

Valsts sekretārs uzsvēra Latvijas un Bulgārijas draudzīgās divpusējās attiecības, norādot uz iespējām paplašināt sadarbību Eiropas Savienības un starptautisko organizāciju formātos.

Indonēzijas vēstniekam Radenam Bagasam Hapsoro (Raden Bagas Hapsoro) A. Pelšs pateicās par sekmīgo sadarbību un ieguldījumu Latvijas un Indonēzijas divpusējo attiecību stiprināšanā. Amatpersonas atzinīgi novērtēja pēdējo gadu aktīvo politisko dialogu, īpaši minot 2019. gada ārlietu ministra Edgara Rinkēviča darba vizīti Indonēzijā.

Sarunā tika atzīts, ka ir labs potenciāls sadarbībai izglītībā un IKT jomā. Valsts sekretārs apliecināja gatavību dalīties Latvijas pieredzē IKT pakalpojumu sfērā, kuras eksports ir visstraujāk augošais un vislielākais Baltijā. Tāpat A.Pelšs vērsa uzmanību uz Latvijas augstskolu piedāvātajām studiju programmām IKT jomā.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI