DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. maijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Valsts vides dienests turpina stiprināt Latvijas reaģēšanas spējas radiācijas negadījumos

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Turpinot stiprināt Latvijas reaģēšanas spējas radiācijas negadījumos un īstenot neatliekamos pasākumus šādu negadījumu seku likvidēšanai, kā arī nodrošināt personāla aizsardzību, Valsts vides dienesta Radiācijas drošības centrs (RDC) pirmdien, 2020. gada 25. maijā, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāvjiem nodeva radiācijas mēriekārtu dāvinājumu.

NMPD īpašumā nodotas 4 radiācijas mēriekārtas, to papildaksesuāri un virsmas nosmērētības monitoru detektori, ko dienests izmantos ārkārtas situācijās, kad ir aizdomas par radiācijas avāriju un ir jāsniedz neatliekamā palīdzība negadījumā cietušajiem.  Šīs iekārtas ļaus piemērot nepieciešamo aizsardzības līmeni dienesta darbiniekiem,  dodoties uz notikuma vietu radiācijas avāriju gadījumā, tāpat iekārtas šādā situācijā ļaus izvērtēt kādus dezaktivizācijas pasākumus sākotnēji ir nepieciešams veikt cietušajiem, personālam, mediķu inventāram un transportlīdzekļiem.

Radiācijas mēriekārtas, to papildaprīkojums un virsmas nosmērētības monitoru detektori ir iegādāti Starptautiskās atomenerģijas aģentūras (SAEA) nacionālā tehniskās sadarbības projekta LAT9014 “Enhancing Nuclear and Radiation Safety and Organizational Effectiveness of Regulatory Infrastructure” ietvaros, lai uzlabotu Latvijas institūciju materiāli tehnisko bāzi, veicot neatliekamos reaģēšanas un seku likvidēšanas pasākumus atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajām radiācijas drošības un kodoldrošības prasībām un apmācību procesu.

Pēc ārkārtējās situācijas atcelšanas un piesardzības pasākumu COVID19 pandēmijas ierobežošanai pārskatīšanas, RDC organizēs arī dienesta pārstāvju ievadapmācības par nodotajām mēriekārtām.

Atgādinām, ka 21. maijā RDC nodeva radiācijas mēriekārtu dāvinājumu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam  un Valsts policijai. Plašāk - https://ej.uz/RDC2105

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI