DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. maijā, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Apstiprināta Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras jaunā valde

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) padome vakar, 14. maijā,  sēdē uz turpmākajiem trim gadiem organizācijas valdes priekšsēdētāja amatā atkārtoti apstiprināja Jāni Endziņu, bet valdes locekļa amatā ievēlēja līdzšinējo LTRK Politikas daļas direktora vietnieku Jāni Lielpēteri,  līdzšinējais valdes loceklis Andris Vanags turpmāk būs LTRK valdes priekšsēdētāja padomnieks. Valdē darbu turpinās arī iepriekš apstiprinātā LTRK  Politikas daļas vadītāja Katrīna Zariņa.

J. Endziņš pateicās biedru veidotajai padomei par uzticību un ciešo sadarbību, lai aizstāvētu organizācijas biedrus dažādos līmeņos, veicinot Latvijas tautsaimniecības un ekonomikas izaugsmi.

“Lai gan LTRK ir jau vairāk kā 85 gadi, un arī pats šajā amatā neesmu pirmo dienu, šodienas darba dinamika ir liela un ir sajūta,  ka LTRK kā lidmašīna vēl tikai ieskrienas - uzņem jaudu, ātrumu un augstumu, jo aizvien lielāks pulks uzņēmēju saprot kopīgā darba spēku un  biedru rindas strauji aug. Savukārt ierēdniecība un politiķi aizvien vairāk un vairāk apzinās, ka ieklausīšanās spēcīgākajās uzņēmēju organizācijās ir gudra izvēle Latvijas iedzīvotāju labklājības celšanai.” pauda J.Endziņš

Valdes locekļa amatā ievēlētais Jānis Lielpēteris pateicas LTRK Padomei par izrādīto uzticību darbam organizācijas valdes locekļa amatā.

“Esmu drošs, ka darbs LTRK valdē būs izaicinājumiem bagāts, taču tas nemazina manu degsmi palīdzēt attīstīties gan LTRK kā lielākajai uzņēmēju organizācijai Latvijā, gan Latvijas uzņēmējdarbības videi kopumā. Vienlaikus gribu pateikt paldies ikvienam LTRK biedram, jo tieši visu biedru kopums veido šo organizāciju. Aicinu uzņēmējus arī turpmāk būt aktīviem Latvijas uzņēmēju interešu pārstāvniecībā, lai Latvijā veidotu progresīvu un pasaules labākajiem piemēriem atbilstošu uzņēmējdarbības vidi.” komentē

Maģistra un bakalaura grādu tiesību zinātnē J. Lielpēteris ieguvis Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē. Strādājis Nacionālajā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē (NEPLP) par Monitoringa centra vadītāju, bijis jurists zvērinātu advokātu birojā „Skopiņa & Azanda”. Šobrīd veic Politikas daļas direktora vietnieka pienākumus Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerā, ir Kultūras ministra padomnieks mediju jautājumos, pilda valdes priekšsēdētāja pienākumus Latvijas Mediju ētikas padomē un ir vieslektors biznesa augstskolā „Turība”. Lielpēteris pārvalda latviešu un angļu valodas, kā arī pamatzināšanu līmenī vācu un krievu valodas.

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) ir politiski neitrāla uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies visu Latvijas reģionu un tautsaimniecības nozaru mikro, mazie, vidējie un lielie uzņēmumi. Pēc biedru skaita LTRK ir lielākā uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies vairāk nekā 2600 individuāli biedri un aptuveni 60 uzņēmēju biedrības. LTRK individuālo biedru – uzņēmumu – apgrozījums 2018.gadā pārsniedza 16,75 miljardus eiro. Kopējais pārstāvēto juridisko biedru skaits ir lielāks par 5700.

LTRK pārstāv savu biedru - uzņēmēju intereses valsts un pašvaldību institūcijās, cīnoties par labāku biznesa vidi, kā sniedz praktisku atbalstu saviem biedriem, palīdzot celt uzņēmumu konkurētspēju, kā arī atrast jaunus sadarbības partnerus Latvijā un ārvalstīs.

LTRK ir pilntiesīga starptautiskā tirdzniecības un rūpniecības kameru tīklojuma - vairākus gadu simtus darbības pieredzi uzkrājušo un divdesmit miljonu visas pasaules uzņēmēju apvienojošo Eiropas Tirdzniecības un rūpniecības kameru asociācijas (EUROCHAMBRES) un Starptautiskās Tirdzniecības palātas (ICC) - biedre.

Biedrība ir viena no vecākajām Latvijas nevaldības organizācijām – LTRK ir uzņēmēju balss un atbalsts jau 80.gadu!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI