DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. maijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Pagarināti ierobežojumi gaisa satiksmei uz Latvijas lidlaukiem

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts aģentūra “Civilās aviācijas aģentūra” (CAA) saskaņā ar Ministru kabineta rīkojumu līdz 9. jūnija plkst. 23.59 pagarinājusi noteiktos ierobežojumus starptautiskajiem pasažieru gaisa pārvadājumiem uz Latvijas Republikas lidlaukiem.

Ierobežojumi paredz, ka līdz 9. jūnija plkst. 23.59 visi regulārie un neregulārie starptautiskie pasažieru lidojumi uz Latvijas lidlaukiem ir aizliegti. Izņēmumi ir pieļaujami tikai ar Latvijas Republikas satiksmes ministra atļauju, kas jāpieprasa ne vēlāk kā 24 stundas pirms plānotā lidojuma. Lidojumu atļaujas nav iespējams saņemt sestdienās, svētdienās un valsts svētku dienās.

Joprojām būs atļauti kravu gaisa pārvadājumi, vispārējās aviācijas gaisa kuģu, kas nepārvadā pasažierus, kā arī valsts gaisa kuģu, militārās aviācijas un mācību lidojumi. Tāpat gaisa pārvadātāji joprojām varēs izmantot Latvijas gaisa telpu tranzīta lidojumiem pār Latviju. Latvijas lidlaukus ārkārtas nosēšanās gadījumā varēs izmantot arī Latvijas gaisa telpā tranzītā lidojošie gaisa kuģi.

CAA noteikusi par pienākumu gaisa kuģu apkalpei nodrošināt pasažieru informēšanu par viņu pienākumu 14 dienas atrasties pašizolācijā, kā arī nepieciešamību sazināties ar ģimenes ārstu gadījumā, ja pašizolācijas laikā pasažierim parādās akūtas augšējo elpceļu infekcijas pazīmes. Tāpat pasažieri jāinformē par iespēju pēc gaisa kuģa nosēšanās lidostā vērsties pie medicīnas darbiniekiem paaugstinātas ķermeņa temperatūras vai klepus gadījumā.

Vienlaikus kuģa apkalpei lidojuma laikā jānovēro pasažieru veselības stāvoklis un aizdomu gadījumā gaisa satiksmes vadības tornim jānodod informācija par potenciāli inficētu pasažieri. Informējam, ka šādos gadījumos pasažieri sagaidīs lidostas darbinieki, kuri viņu pavadīs līdz mediķiem analīžu paņemšanai.

Lidsabiedrībām noteikts arī pienākums veikt visu pasažieru anketēšanu, kuras pēc gaisa kuģa nosēšanās Latvijā jānodod Valsts robežsardzei.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI