DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. maijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Pirmajā ceturksnī vilcienā braukuši 3.74 miljoni pasažieru, ārkārtējās situācijas laikā pieaug e-biļetes popularitāte

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada pirmajos trīs mēnešos AS “Pasažieru vilciens” pakalpojumus izmantojuši 3.74 miljoni pasažieru. Janvārī un februārī kopējais pasažieru skaita pieaugums bija 4.9%, taču martā, kad valstī tika izsludināta ārkārtējā situācija, vilcienu pasažieru skaits ir samazinājies par 30.5%, salīdzinot ar pērnā gada martu.

Neraugoties uz valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, maksas pasažieru tirgus daļa salīdzinājumā ar 2019. gadu šī gada pirmajā ceturksnī ir pieaugusi par 0.9%.

Vilcienu precizitāte šī gada trīs mēnešos ir bijusi nemainīgi augsta – 99.53% reisu ir izpildīti saskaņā ar vilcienu kustības grafiku.

Lielākais pasažieru apjoms gada pirmajā ceturksnī bijis Tukuma līnijā, šajā virzienā ir veikti 1.26 miljoni braucienu. Aizkraukles līnijā 2020. gada pirmajos trīs mēnešos ir braukuši 1.02 miljoni pasažieru, bet Jelgavas līnijā – 675 tūkstoši pasažieru. No dīzeļvilcienu maršrutiem visbiežāk izmantotā ir Valgas līnija, tajā gada trīs mēnešos ir veikts 201 tūkstotis braucienu vilcienā.  Atgādinām, ka ārkārtējās situācijas laikā šajā līnijā vilcieni posmā Lugaži-Valga tika atcelti.

Visiecienītākais vilcienu biļešu veids joprojām ir vienreizējās biļetes – 2020. gada pirmajā ceturksnī šo biļešu veidu braucienam vilcienā ir izvēlējušies 63.4% pasažieru, bet pārējie 36.6% braucienam ir izmantojuši kādu no piedāvātajiem abonementa biļešu veidiem.

“Pasažieru vilciena” klienti arvien biežāk vilciena biļeti izvēlas iegādāties elektroniski. Gada sākumā tika palielināta e-biļetes atlaide līdz 10% tiem pasažieriem, kuru vienreizējās biļetes cena pārsniedz 2.10 eiro. Pārējām e-biļetēm tika saglabāta atlaide 5% apmērā. Martā pārdoto e-biļešu skaits ir sasniedzis 32.22% no kopējā vienreizējo biļešu apjoma (2019. gada martā – 15.05%).

Pārskats par AS “Pasažieru vilciens” darbību 2020. gada 1. ceturksnī aplūkojams šeit.

Par PV.

Uzņēmums ir dibināts 2001. gada 2. novembrī. Akciju sabiedrība Pasažieru vilciens ir vienīgais iekšzemes sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējs, kas pārvadā pasažierus pa dzelzceļu Latvijas teritorijā. AS Pasažieru vilciens ir patstāvīgs valsts īpašumā esošs uzņēmums. Eirobarometrs 2018. gada iedzīvotāju aptauja liecina, ka Pasažieru vilciens precizitāte un uzticamība ir augstākā Eiropā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI