DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. maijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

NVD direktors dienestu vadīs līdz maija beigām

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien NVD direktors Edgars Labsvīrs ir paziņojis, ka dienestu vadīs līdz šā gada 31. maijam un no jūnija darbu NVD pārtrauc.

Nacionālā veselības dienesta direktora Edgara Labsvīra paziņojums:

"Jau šā gada sākumā informēju veselības ministri, ka esmu nolēmis beigt savas darba gaitas Nacionālajā veselības dienestā un gatavojos pieņemt citus profesionālos izaicinājumus. Taču, sākoties ārkārtas situācijai, abpusēji vienojāmies, ka uz krīzes laika grūtāko posmu NVD neatstāšu. Mēs abi bijām vienisprātis, ka iestādei, kas pilda vienu no centrālajām lomām cīņā ar COVID-19 pandēmiju, ir jānodrošina pēc iespējas lielāka darbības stabilitāte, lai spētu reaģēt uz jaunajiem krīzes izaicinājumiem.

Tagad, kad valsts sākusi īstenot pirmos iziešanas soļus no ārkārtas situācijas, laiks “sardzes maiņai” un ar 31. maiju NVD vadītāja vietu atstāšu. Pateicos kolēģiem par pašaizliedzīgo darbu, kad plecu pie pleca esam strādājuši bez brīvdienām, lai pēc labākās sirdsapziņas, augstākās profesionalitātes un atklātības standartiem realizētu efektīvus risinājumus krīzes situācijā, kuras cena ir augstākā iespējamā – cilvēka dzīvība.

Vienlaikus, mans darbs turpināsies vēl kādu laiku, jo sadarbošos ar Valsts kontroli un KNAB saistībā ar pārbaudēm, kas tiek veiktas par IAL iepirkumiem. Likuma, savas sirdsapziņas, mediķu un sabiedrības priekšā esmu mierīgs. Mēs pierādījām, ka Latvijas valsts iestādes spēj reaģēt operatīvi un efektīvi globālas krīzes apstākļos, kas iestājušies pasaules tirgū un nosargāt Latvijas veselības aprūpes sistēmu no katastrofas."

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI