DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. aprīlī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme
1
1

Teorētisko zināšanu pārbaudi dronu pilotēšanā varēs kārtot attālināti

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ar rītdienu, 23. aprīli, var pieteikties un kārtot tālvadības pilotu teorētisko zināšanu pārbaudi internetā. Informācija par kārtību pieejama un pieteikties pārbaudei var valsts aģentūras “Civilās aviācijas aģentūra” (CAA) bezpilota gaisa kuģu informatīvajā mājas lapā uas.caa.lv.

Lai pieteiktos pārbaudei, mājas lapā uas.caa.lv jāaizpilda pieteikuma forma, ievadot informāciju par tālvadības pilotu. Uz norādīto e-pastu tiks nosūtīta pieteikuma anketa, kas jāparaksta ar drošu elektronisko parakstu un elektroniski jānosūta CAA.

Nākamajā darba dienā tālvadības pilots savā e-pastā saņems saiti, kur attālināti varēs kārtot teorētisko zināšanu pārbaudi. Atgādinām, ka pārbaudē ir 30 jautājumi, uz kuriem jāatbild 30 minūšu laikā, maksimālais pieļaujamais kļūdu skaits ir trīs. Pēc pārbaudes uzreiz parādīsies rezultāts, vai pārbaudījums ir nokārtots. Ja pārbaude nebūs nokārtota, to atkārtoti varēs kārtot pēc 24 stundām.

Piesakoties teorētisko zināšanu pārbaudei, vienlaikus varēs aizpildīt pieteikumu ilgtermiņa atļaujas saņemšanai, lai veiktu paaugstināta riska lidojumus. Pieteikumā būs jānorāda informācija par bezpilota gaisa kuģi, plānotajām atkāpēm no drona lietošanas pamatprasībām, kā arī cita informācija.

Atgādinām, ka tālvadības pilotam, kurš vēlas veikt paaugstināta riska lidojumus, piemēram, ar sev piederošu dronu, vienlaikus ir jānokārto attiecīgie pārbaudījumi un CAA jāiesniedz iesniegums atļaujas saņemšanai paaugstināta riska lidojumu veikšanai.

Nokārtoti pārbaudījumi, ja nav saņemta CAA izsniegta ilgtermiņa atļauja paaugstināta riska lidojumiem, nedod tiesības atkāpties no Ministru kabineta noteikumos nr. 368 “Kārtība, kādā veicami bezpilota gaisa kuģu un cita veida lidaparātu lidojumi” noteiktajām pamatprasībām.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI