DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. martā, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Lietuvas pārtikas lielražotājs “Mantinga” atsakās no sprostos dētām olām

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lietuvas pārtikas ražotājs “Mantinga”, kas mēnesī patērē vairāk nekā 50 tonnu olu masas, ir apņēmies līdz 2025. gadam pilnībā atteikties no sprostos turētu vistu olu izmantošanas savā produkcijā, pārejot uz labākos apstākļos turētu vistu produkciju.

Ārpus sprostiem dētu vistu olu izmantošana “Mantinga” ražošanā nav nekas jauns – daļa no uzņēmuma produkcijas jau tagad tiek ražota no šādām olām.

“Šī apņemšanās ir cieši saistīta ar uzņēmuma stratēģiju – ražošanā tiek izmantotas tikai kvalitatīvas izejvielas. Esam sociāli atbildīgs uzņēmums un pievēršam uzmanību ne tikai pieaugošajai patērētāju interesei par produktu kvalitāti, bet arī ražošanā izmantoto dzīvnieku labturībai. Papildus šim apņemšanās paziņojumam, jau no 2018. gada esam apņēmušies samazināt cukura, sāls un tauku daudzumu mūsu produktos,” sacīja uzņēmuma “Mantinga” izpilddirektors Mantas Agentas.

“Lai veicinātu labākus apstākļus dējējvistām industriālajās mājputnu fermās, esam apņēmušies pilnībā atteikties no sprostos turētu vistu olām līdz 2025. gadam. Nepieciešams noteikts laiks, lai veiktu izmaiņas ražošanā, taču pārejas periodā mēs konsekventi palielināsim ārpus sprostiem dēto vistu olu īpatsvaru mūsu produkcijā, līdz tas sasniegs 100 procentus,” sacīja jaunā projekta attīstības vadītāja Ramune Puziniene.

Šis uzņēmuma "Mantinga" lēmums tika pieņemts diskusiju laikā ar starptautisko apvienību "Open Wing Alliance", kuru Lietuvā pārstāv organizācija "Tušti narvai".

“Gan Lietuvā, gan Latvijā aptuveni 90% dējējvistu joprojām tiek turētas būros, kamēr ES vidējais rādītājs ir vien 50% un turpina sarukt. Turēšana sprostos ir nežēlīga putnu ekspluatācija, “ norāda organizācijas “Dzīvnieku brīvība” pārstāve Agnese Štāla. “Prieks redzēt, ka dzīvnieku labturības standarti pārtikas ražošanā kļūst par neatņemamu korporatīvās sociālās atbildības sastāvdaļu. Apsveicam uzņēmumu “Mantinga” ar šo soli, kas gan kalpo par iedvesmojošu piemēru citiem pārtikas ražotājiem, gan uzlabo dzīvnieku dzīves.”

Uzņēmums “Mantinga” dibināts 1998. gadā Marijampolē un šobrīd ir viens no lielākajiem un modernākajiem saldētas maizes, uzkodu un saldētu produktu ražotājiem Baltijā – 3 modernas rūpnīcas, ap 1000 produkti, eksports uz 35 pasaules valstīm (no Amerikas līdz Japānai, Ķīnai, Saūda Arābijai, Dienvidāfrikai).

Arī Latvijā “Mantinga” produkcija ir plaši pazīstama, pieprasītākie produkti ir kārtainā rauga un bez rauga mīkla, tumšā ciabatta, bez rauga maize, virtuļi, kruasāni un franču bagete ar ķiploku sviesta pildījumu. “Mantinga” produkcija tiek izplatīta visās lielākajās Latvijas mazumtirdzniecības vietās – “Maxima”, “Rimi”, “Stockmann”, “Elvi”, “Top”, “Lats”, “Aibe”, “Circle K”, “Viada” u.c. 

Iepriekš ziņots, ka lēmumu par atteikšanos no sprostos dētām olām jau pieņēmuši daudzi uzņēmumi, piemēram, “Fazer”, “Unilever”, “Nestle”, “McDonalds”, “Subway”, “Lido”, “Rimi”, “Maxima” un daudzi citi gan Latvijā, gan visā pasaulē.


Avoti: https://sc.bns.lt/view/item/335765
Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI